کسب درآمد از اينترنت تا چند سال پيش براي بسياري از افراد کاملاً رويا بود ولی امروزه با گسترش شبکه هاي اجتماعي مختلف هر کس به راحتي مي تواند درآمد قابل قبولي داشته باشد. يکي از مهم ترين شبکه هايي که در کسب درآمد افراد از اينترنت تاثير زيادي داشته، شبکه يوتيوب است. يوتيوب يک شبکه اشتراک گذاري ويدئو است که روزانه ميليون ها نفر در آن ويدئو مي بينند و اين محبوبيت باعث شده تا افراد زيادي بتوانند به کسب درآمد از يوتيوب بپردازند. کسب درآمد از يوتيوب براي بسياري از افراد که تخصص يا مهارتي دارند، شدني است و چنانچه شما هم مهارت يا تخصصي داريد، به راحتي مي توانيد به کسب درآمد از يوتيوب بپردازيد. جالب است بدانيد کسب درآمد از يوتيوب معمولاً به صورت ارزي انجام مي شود و با درنظر گرفتن شرايط فعلي ارز در ايران، يوتيوب مي توانيد يک منبع درآمد بسيار عالي براي ما به شمار رود. در اين مقاله قصد داريم به بررسي ۵ روش عملي براي کسب درآمد از يوتيوب بپردازيم تا چنانچه قصد فعاليت در اين شبکه ويدئويي را داريد، بتوانيد از اين روش ها هم استفاده کنيد.

جذب اسپانسر، يک روش عالي براي کسب درآمد از يوتيوب

يکي از رايج ترين راه هاي کسب درآمد از محتواي ويدئويي، جذب اسپانسر است؛ اسپانسر شما مي تواند شرکت هاي بزرگي باشند که هزينه بسيار خوبي بابت درج لوگو يا نام تجاري آن شرکت در بخشي از ويدئو و معرفي آن برند به عنوان اسپانسر مي دهد. هر چقدر کانال شما ترافيک بيشتري داشته باشد، اسپانسر شما حاضر است هزينه بيشتري کند و در نهايت درآمد بسيار خوبي را کسب مي کنيد. مثلاً فرض کنيد شما يک کانال در زمينه آشپزي داريد که هفته اي چندبار ويدئوهاي مربوط به آشپزي منتشر مي کنيد! در اين صورت شرکت هاي غذايي يا رستوران هاي بزرگ اسپانسر شما مي شوند و شما در بخشي از ويدئو اين رستوران يا شرکت را معرفي مي کنيد؛ در اصل اين شرکت ها به ازاي معرفي برند آن ها در ويدئوي شما، هزينه اي به شما مي دهند که نه تنها هزينه هاي مربوط به توليد محتواي ويدئويي تامين مي شود، بلکه تجربه خوبي از کسب درآمد از يوتيوب را خواهيد داشت. معرفي برندها مي تواند نام بردن از آن ها، تبليغ محصول يا خدمات آن ها و… باشد که هر اسپانسري متناسب با اهداف خود مي تواند يک يا چند مورد از آن ها را به کمک محتواي کانال شما معرفي کند.   مزيت اسپانسر شدن شرکت هاي بزرگ اين است که نام برند آن ها در ابتداي محتواي شما مي آيد و کاربراني که در همان روزهاي اول انتشار ويدئو آن را مي بينند، با نام آن شرکت آشنا مي شوند. از طرف ديگر محتواي يوتيوب شما براي هميشه در کانال باقي مي ماند و کاربراني هم که در آينده ويدئو شما را مي بينند، نام آن شرکت در ذهنشان باقي مي ماند و به برندسازي دائمي آن شرکت کمک زيادي مي کند. در ادامه به بررسي ۵ مورد از رايج ترين روش هاي تبليغات اسپانسري مي پردازيم تا بتوانيد متناسب با حوزه فعاليت کانال خود، از آن ها براي کسب درآمد از يوتيوب استفاده کنيد.

معرفي محصولات برندهاي مختلف

يکي از مهم ترين روش هاي کسب درآمد از يوتيوب، معرفي محصولات برندهاي مختلف است که اين مورد بيشتر در کانال هاي فشن و مد ديده مي شود! فرض کنيد در زمينه فشن يا مدلينگ فعاليت مي کنيد و يکي از مهم ترين شاخه هاي فعاليت شما صحبت در مورد لباس هاي مختلف و پوشيدن آن ها در زمان هاي مختلف است؛ در اين صورت مي توانيد از برندهاي مختلف براي اسپانسر شدن استفاده کنيد! مثلاً چنانچه در بازه هاي زماني مختلف به سفر مي رويد، يک اسپانسر پيدا کنيد و محصولات آن ها را بنابراين از بازگشت از سفر به مشترکان کانال يوتيوب خود معرفي کنيد. اين کار سبب مي شود تا برند اسپانسر شما به خوبي معرفي شود و با معرفي جديدترين محصولات آن ها، باعث افزايش فروش اين برندها هم بشويد. ميزان درآمد حاصل از اين روش کاملاً به تعداد مشترکان و ترافيک کانال شما بستگي دارد؛ مثلاً افراد مشهوري که چندين ميليون دنبال کننده دارند، درآمدهاي چندين ميليون دلاري از اين کار خواهند داشت و افرادي با دنبال کنندگان کمتر، درآمد کمتري دارند.

معرفي محصولات در قالب کارهاي روزمره

بسياري از افراد در روز کارهاي تکراري بسيار زيادي انجام مي دهند که حتي بسياري از اين کارهاي روزمره، بين افراد زيادي مشترک هستند! مثلاً تمام افراد هنگامي که از خواب بيدار مي شود، صورت خود را مي شويند که اين يک عادت روزمره و مشترک بين افراد است. يکي از روش هاي جذب اسپانسر و کسب درآمد از يوتيوب، معرفي محصولات يک برند به عنوان کار روزمره است! مثلاً فرض کنيد يک شرکت محصولات بهداشتي و آرايشي شوينده صورت توليد کرده است! شما به عنوان کسي که مديريت يک کانال يوتيوب را برعهده داريد، مي توانيد اين محصول را به کاربران و دنبال کنندگان خود معرفي کنيد و به آن ها بگوييد که اين محصول، يک محصول بسيار عالي براي شستشوي صورت در ابتداي روز است!   اين کار به شما کمک مي کند تا بتوانيد براي آن برند، برندسازي انجام دهيد و به افزايش فروش محصولات آن ها نيز کمک کنيد. حتي مي توانيد کاربران را براي خريد آن محصول راهنمايي کنيد؛ مثلاً به آن ها بگوييد براي خريد اين محصول وارد سايت آن برند شوند يا شماره هاي پشتيباني آن برند تماس بگيرند. حال چنانچه اين تبليغاتي در چندين ويدئوي اسپانسر شما انجام شود، تاثير بسيار زيادي روي کاربران خواهد داشت و به مرور زمان مي تواند تعداد مشتريان آن برند را افزايش دهد.

استفاده از کارت يوتيوب براي هدايت کاربران به صفحه آن برند

با ابزار کارت يوتيوب آشنا هستيد؟ حتماً مي دانيد که با استفاده از کارت هاي يوتيوب به راحتي مي توانيد کاربران را به يک ويدئو يا سايت ديگر هدايت کنيد! با استفاده از اين قابليت مي توانيد در بخشي از ويدئوي خود کارتي را نمايش دهيد که حاوي تبليغات اسپانسر شما است. اين روش تبليغاتي يکي از رايج ترين روش هاي تبليغات است که با استفاده از آن مي توانيد کاربران را براي خريد محصول به فروشگاه آن برند هدايت کنيد. هر چقدر ويدئوي شما خلاقانه تر باشد، اسپانسر شما از ميزان افرايش فروش رضايت بيشتري دارد؛ زيرا ويدئوهاي خلاقانه به افزايش نرخ تبديل تبليغات نشان داده شده روي ويدئو کمک زيادي مي کند و به شما کمک مي کند تا بتوانيد به بيشتر شدن کسب درآمد از يوتيوب خود کمک کنيد! در ۲ مورد بعدي از روش هاي کسب درآمد از يوتيوب، به بررسي برخي روش هاي توليد ويدئوي خلاقانه و تاثيرگذار مي پردازيم که اهميت زيادي در تبليغات برندهاي مختلف و جذب اسپانسر دارند. توجه داشته باشيد که برخي ويدئوهايي که روي کانال هاي يوتيوب قرار مي گيرند، به صورت کامل به معرفي برند اسپانسر و خدمات آن ها مي پردازند؛ اين در حالي است که برخي ويدئوهاي يوتيوب تنها بخشي از ويدئو را به اسپانسر خود اختصاص مي دهند يا فقط نام آن ها را ذکر مي کنند! بنابراين نوع معرفي اسپانسر کاملاً بستگي به توافق شما با اسپانسر دارد و متفاوت هستند.  

توليد ويدئوهاي بررسي محصولات يک برند

يکي از با ارزش ترين و مفيدترين ويدئوهايي که کاربران به آن علاقه زيادي دارند و پتانسيل خوبي براي کسب درآمد از يوتيوب دارد، ويدئوهاي مربوط به نقد و بررسي محصولات مختلف است! فرض کنيد به عنوان يک کاربر قصد خريد يک لپ تاپ از برند مشخصي را داريد که پيش از خريد مي خواهيد در مورد آن محصول تحقيق کنيد؛ يکي از راه هاي شناسايي ويژگي هاي آن محصول، ديدن نقد و بررسي هاي آن است که با استفاده از آن مي توانيد براي خريد خود تصميم گيري کنيد. کانال هاي زيادي در يوتيوب وجود دارند که ويدئوهاي نقد و بررسي محصولات مختلف را تهيه مي کنند و البته ترافيک قابل توجهي دارند. بسياري از برندهاي مختلف که محصولي براي فروش دارند، حاضرند اسپانسر اين کانال هاي يوتيوبي شوند تا با معرفي برند و محصولات خود به کاربران آن کانال، بتوانند فروش خود را افزايش دهند. بسياري از کاربران براي خريد يک محصول، مطابق نظر و نقد و بررسي کاربران آن کانال تصميم به خريد مي گيرند و اين مسئله براي برندهاي مختلف بسيار ارزشمند است.   ويدئوهاي نقد و بررسي در درازمدت اهميت زيادي پيدا مي کنند؛ زيرا هنگامي که کاربران قصد خريد محصول را داشته باشند، در گوگل جستجو مي کنند و به سراغ ويدئوهاي آن محصول مي روند. چنانچه اسپانسر شما براي تهيه ويدئوهاي نقد و بررسي خود هزينه کرده باشد و اسپانسر يک کانال پرطرفدار در يوتيوب باشد، قطعاً کاربران زيادي را از اين طريق جذب مي کند و در درازمدت هم فروش بسيار خوبي را از طريق ويدئوهاي نقد و بررسي تجربه خواهد کرد. اگر مديريت يک کانال يوتيوب را برعهده داريد و مي خواهيد از طريق اين روش به کسب درآمد از يوتيوب بپردازيد، پيشنهاد ما اين است که به سراغ محصولاتي برويد که کمتر مورد توجه کانال هاي نقد و بررسي قرار گرفته اند! زيرا چنين محصولاتي از برندهاي مختلف پتانسيل بسيار خوبي براي معرفي به کاربران دارند و مي توانيد درآمد خوبي از طريق اسپانسرهاي کانال خود جذب کنيد. همچنين سعي کنيد در نقد و بررسي هاي خود يک قدم جلوتر از رقيبان خود باشيد تا بتوانيد نظر اسپانسرهاي خوبي را جلب کنيد و کسب درآمد از يوتيوب را لذت بخش تر کنيد. بسياري از برندهاي تجاري محصولاتي را براي ارائه دارند ولی تا مدتي بنابراين از توليد آن را عرضه نمي کنند! چنين برندهايي اسپانسر کانال هاي مختلفي مي شوند و از آن ها مي خواهند ويدئوي نقد و بررسي محصولاتي را که هنوز عرضه نشده است را منتشر کنند؛ اين کانال ها با انتشار ويدئوهاي نقد و بررسي، بازخوردهاي مثبت و منفي کاربران را مي گيرند و اين مسئله به آن برند کمک مي کند تا بتواند ميزان تقاضاي محصولات خود را ببيند! همچنين انتشار نقد و بررسي محصولات عرضه نشده به برندها کمک مي کند تا فيدبک هاي منفي را بگيرند و محصول خود را با درنظر گرفتن آن فيدبک ها بهبود ببخشند. بنابراين چنانچه برند تجاري که قصد اسپانسر شدن براي يک کانال را دارد، بهترين راه استفاده از ويدئوي نقد و بررسي است تا بتواند به کاربران زيادي محصول يا خدمات جديد خود را معرفي کند و در هنگام عرضه آن محصول، کاربران زيادي را ترغيب به خريد آن کند. برخي برندها جهاني هستند و محصولات خود را به تمام دنيا عرضه مي کنند؛ مثلاً شرکت اپل که شرکت توليدکننده موبايل هاي اپل و لپ تاپ مک است، محصولات خود را به تمام دنيا عرضه مي کند ولی برخي شرکت ها مختص به يک کشور يا حتي يک شهر هستند که در اينصورت بايد اسپانسر کانال هاي همان منطقه شوند.

جذب اسپانسرهاي بزرگ و توليد ويدئوي اختصاصي براي معرفي محصولات آن ها

يکي ديگر از روش هاي کسب درآمد از يوتيوب، جذب اسپانسرهاي بزرگي است که مشکل بودجه ندارند. اين اسپانسرها معمولاً حاضرند بابت معرفي محصولات و خدمات خود هزينه هاي زيادي کنند که در اين صورت احتمالاً در تمام مراحل توليد ويدئو در کنار شما هستند! چنانچه اسپانسر شما به دنبال همکاري بلندمدت با شما است و مي خواهد در برندسازي بسيار خوبي انجام دهد، اين روش براي کسب درآمد از يوتيوب بسيار عالي است!   در اين روش که نياز به زمان زيادي دارد و در دراز مدت تاثير زيادي بر روي آن برند مي گذارد، ويدئوهاي شما مطابق محصولات همان برند توليد مي شود و احتمالاً در تمام ويدئوهاي خود بايد محصولات آن برند را معرفي کنيد. در اين روش کسب درآمد از يوتيوب بايد توجه داشته باشيد که ويدئوهاي شما حس تبليغاتي در مخاطبان ايجاد نکند؛ زيرا معمولاً ويدئوهاي تبليغاتي براي کاربران اهميت زيادي ندارند و به مرور زمان کانال شما محبوبيت خود را از دست مي دهد. چنانچه ويدئوهاي کانال شما براي کاربران مفيد باشند و در ميان اين ويدئو به معرفي بهترين محصولات يک برند معتبر بپردازيد، نه تنها محبوبيت شما بيشتر مي شود، بلکه ميزان فروش آن برند هم تا حد زيادي بيشتر مي شود. البته باز هم بايد توجه داشته باشيد که اين روش براي برندهايي که مي خواهند خيلي زود به نتيجه برسند و اهداف کوتاه مدت دارند، اصلاً مناسب نيست! زيرا اين برندها مي خواهند باتوجه به هزينه زيادي که به عنوان اسپانسر براي کانال شما مي کنند، خيلي زود برندسازي خود را انجام دهند که برندسازي در کوتاه مدت انجام نمي شود؛ ولی چنانچه اسپانسر شما اهداف بلند مدت دارد، مي توانيد با آن ها براي استفاده از اين روش و اسپانسر شدن براي کانال خود صحبت کنيد.

چند نکته براي کانال هايي که مي خواهند اسپانسر جذب کنند

تا اينجا به بررسي انواع روش هاي کسب درآمد از يوتيوب به کمک جذب اسپانسر براي کانال ها پرداختيم؛ ولی مسئله به همين جا ختم نمي شود و نکاتي براي کانال هاي يوتيوبي وجود دارد که در اين بخش به بررسي آن ها مي پردازيم:  

اولين قدم، تمرکز روي رشد کانال است

شايد برخي افراد فکر کنند که جذب اسپانسر به معناي تضمين دائمي کسب درآمد از يوتيوب است ولی اسپانسرها تا زماني حاضر به پرداخت هزينه هستند که کانال شما براي برندشان مفيد باشد! چنانچه کانال شما بنابراين از يک سال رشد کافي نداشته باشد يا مخاطبان خود را از دست بدهد، اسپانسرها به سراغ کانال هاي ديگر مي روند و درآمد شما کاهش زيادي پيدا مي کند. سعي کنيد درآمد خود را بر پايه جذب اسپانسر قرار ندهيد! در اصل راه هاي زيادي براي کسب درآمد از يوتيوب وجود دارد که جذب اسپانسر تنها يکي از آن هاست. يکي از پرسودترين روش هاي کسب درآمد از يوتيوب، کسب درآمد از طريق سيستم گوگل ادوردز است! چنانچه کانال شما کاربران زيادي دارد و ويدئوهايتان براي کاربران مفيد هستند، حتما بازديد ويدئوهاي شما زيادي است؛ از طرفي سيستم تبليغات گوگل به کانال هايي که پتانسيل و بازدهي بالايي براي نمايش تبليغات دارند، هزينه هاي خوبي پرداخت مي کند که محتواي کانال شما هم تغيير نخواهد کرد! ولی هنگامي که تمام تمرکز شما بر روي کسب درآمد از طريق جذب اسپانسر باشد، قطعاً محتواي شما تحت تاثير آن قرار مي گيرند و کمي جنبه تبليغاتي پيدا مي کند. کاربران هنگام مشاهده تبليغات گوگل بر روي کانال يوتيوب نسبت به شما ديدگاه بدي پيدا نمي کنند و مي دانند گوگل مسئول نمايش اين تبليغ است ولی چنانچه در محتواي ويدئوي خود محصولات يک برند را تبليغ کنيد و اين تبليغ بيش از حد باشد، قطعاً ديد کاربران نسبت به ويدئوهاي کانال شما عوض مي شود و به مرور زمان، محبوبيت کانال شما کاهش پيدا مي کند. اين روش کسب درآمد از يوتيوب نه تنها باعث کاهش مخاطبان نمي شود، بلکه ممکن است به مرور زمان رضايت آن ها از شما بيشتر شود. در هنگام توليد ويدئو سعي کنيد محتواي جذابي براي کاربران توليد کنيد تا بتوانيد نظر آن ها را جلب کنيد. افزايش درآمد شما از طريق يوتيوب تنها زماني اتفاق مي افتد که ويدئوهايتان براي کاربران جذاب باشند و چنانچه تبليغات اسپانسرهاي خود را به صورت مداوم در ويدئوها قرار دهيد، از ميزان جذابيت کانال شما براي کم مي شود. بنابراين سعي کنيد کسب درآمد از طريق جذب اسپانسر را در مرحله دوم قرار دهيد و بيشتر بر روي کسب درآمد از طريق سيستم تبليغاتي گوگل (گوگل ادوردز) قرار دهيد؛ زيرا کاربران ساده و بی دردسر با تبليغات گوگل کنار مي آيند ولی درک تبليغات اسپانسرها که در ويدئوهاي شما انجام مي شود، کمي سخت است.

اسپانسرهايي را جذب کنيد که محصولات و خدمات آن ها با کانال شما هماهنگ است

اگر قصد کسب درآمد از يوتيوب را داريد و جذب اسپانسر را براي کسب درآمد انتخاب کرده ايد، سعي کنيد اسپانسرهايي را جذب کنيد که محصولات يا خدماتي هماهنگ با محتواي کانال شما دارند. چنانچه بخواهيد اسپانسرهايي را جذب کنيد که محصولات آن ها کاملاً متفاوت با حوزه فعاليت شما در بخش توليد ويدئو است، محبوبيت خود را در ميان مخاطبان از دست مي دهيد و اين در حالي است که اين اسپانسر بازدهي خوبي را از کانال شما دريافت نمي کند؛ چنانچه اسپانسر شما بازدهي خوبي نبيند، بنابراين از مدتي به سراغ کانال هاي ديگر مي رود و کانال شما پر از ويدئوهاي تبليغاتي مي شود. حتي چنانچه نخواهيد محصولات غيرمرتبط آن ها را کانالتان را تبليغ کنيد، اسپانسرها باتوجه به اين که هزينه مي کنند، شما را مجبور به تبليغ کردن محصول خود خواهند کرد! اين مسئله نه تنها بازدهي خوبي ندارد، بلکه باعث بي احترامي به مخاطبان شما شده و در نهايت منجر به کاهش مخاطبان کانال يوتيوب شما مي شود.

نرخ پرداخت اسپانسرها را خودتا مشخص کنيد

يکي ديگر از مسائلي که برخي کانال ها درگير آن هستند، نرخ پرداخت اسپانسرها است! در اصل اين کانال ها، کانال هايي هستند که اسپانسر آن ها پيشنهاد هزينه مي کند و باتوجه به اين که بسياري از کانال ها تجربه جذب اسپانسر نداشته اند، خيلي سريع آن را قبول مي کنند. برخي کانال ها هم به ازاي نرخ ثابتي تبليغات برندهاي ديگر را مي کنند که اين مسئله کاملاً به ضرر کانال هاي يوتيوب است! چنانچه قصد جذب اسپانسر را داريد، بهترين راه کار استفاده از روش CPV يا همان پرداخت به ازاي نمايش است؛ مثلاً مي توانيد به اسپانسر خود بگوييد بابت هر نمايش ويدئو، مبلغ مشخصي دريافت مي کنيد. چنانچه کانال شما تازه کار و رو به رشد است، شايد ابتداي کار دريافت نرخ ثابت کار درست و پرسودي باشد ولی بنابراين از رشد کانال خود اين کار کاملاً به ضرر شما است. مثلاً چنانچه کانال شما در حال حاضر ۱۰۰۰ بازديد به ازاي هر ويدئو جذب مي کند و شما در ماه ۵,۰۰۰ دلار بابت نمايش مي گيرد، اين نرخ کاملاً مطلوب باشد؛ ولی فرض کنيد بنابراين از يک سال کانال شما به ازاي هر ويدئو ۱۰۰,۰۰۰ بازديد بگيرد و هنوز شما همان ۵,۰۰۰ دلار را دريافت کنيد که کاملاً به ضرر شما است! بنابراين بهترين راه کار استفاده از روش CPV است تا بتوانيد درآمد واقعي و خوبي کسب کنيد. همچنين بايد توجه داشته باشيد که در روش نرخ ثابت قرارداد شما نبايد طولاني باشد؛ مثلاً چنانچه بخواهيد يک قرارداد ۵ ساله با نرخ ثابت داشته باشيد، درآمد شما در سال اول ممکن است مطلوب باشد ولی در ۴ سال بعدي باتوجه به اين که کانال شما رشد مي کند، کاملاً غيرمنطقي است. همچنين هزينه هر بازديد را خودتان مشخص کنيد و بگوييد در قراردادهاي بعدي امکان افزايش هزينه وجود دارد!

پس ۳ مورد را حتماً در نظر بگيريد:

  • پيشنهاد نرخ ثابت را از اسپانسر خود قبول نکنيد.
  • پيشنهاد هزينه هر بازديد را خودتان بدهيد و به اسپانسر اجازه ندهيد برايتان هزينه مشخص کند.
  • قرارداد بلندمدت نبنديد؛ زيرا چنانچه لازم باشد مي توانيد بنابراين از اتمام زمان قرارداد آن خود را تمديد کنيد.

مخاطبان خود را فراموش نکنيد

محتواي کانال يوتيوب شما براي چه کساني توليد مي شود؟ قطعاً مخاطبان کانال! بنابراين لازم است تا مخاطبان خود را فراموش نکنيد و به آن ها اهميت زيادي بدهيد. توليد محتواي تبليغات چنانچه بيش از حد مجاز باشد، سبب بي احترامي به مخاطبان مي شود که در نهايت به کاهش مخاطبان کانال منجر خواهد شد. سعي کنيد هميشه محتواي جذاب و ارزشمند براي مخاطبان خود توليد کنيد تا بتوانيد رضايت آن ها را جلب کنيد. توجه داشته باشيد که چنانچه مخاطبان شما کم شوند، اسپانسر شما مسئوليتي گردن نمي گيرد و حتي حاضر نيست در ادامه با شما کار کند! بنابراين هميشه محتوايي توليد کنيد که بتواند رضايت کاربران را جلب کرده و به افزايش مخاطبان کمک کند. ارزش واقعي کانال شما به تعداد مخاطبان و ميزان مشارکت آن ها با شما بستگي دارد!

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *