Trackbacks & Pingbacks

اخيرا سوالاتي درمورد ترک بک ها (Trackbacks) و پينک بک ها (Pingbacks) در سیستم مدیریت محتوای وردپرس مطرح شده است. کاربران همچنين به نحوه استفاده مؤثرتر از اين دو ويژگي علاقه مند هستند.

ترک بک ها و پينگ بک ها در اصل حالت هاي ارتباطي ميان وبلاگ هاي سیستم مدیریت محتوای وردپرس مي باشند. آنها از همان روزهاي ابتدايي وبلاگ نويسي در حاشيه بودند و تعداد بسيار کمي از کاربران از وجود اين ويژگي ها آگاهي داشتند.

ما در اين مقاله، اين دو ويژگي را به صورت کامل معرفي کرده و درمورد تفاوت، نحوه کار و استفاده از آنها صحبت خواهيم کرد.

Trackback چيست

ترک بک ها امکان برقراري ارتباط ميان وب سايت ها را براي وبلاگ نويسان فراهم مي آورند. دقيقا مشابه شخصي است که به ديگري مي گويد ” اين چيزي است که ممکن است از آن خوشتان بيايد.”

در اينجا نحوه عملکرد Trackback در سیستم مدیریت محتوای وردپرس مطرح شده است:

  • ما در وبلاگ خود پستي را مي نويسيم.
  • شما قصد داريد براي پست ما کامنتي بنويسيد که خوانندگان خودتان نيز بتوانند آن را بخوانند و براي آن کامنت بنويسند.
  • سپس شما مي توانيد پستي را در وبلاگ خود بنويسيد و به پست وبلاگ ما ارسال نماييد. (به طور پيش فرض، سیستم مدیریت محتوای وردپرس به شما اجازه ارسال ترک بک هاي دستي را در هنگام نوشتن پست وبلاگ نخواهد داد).
  • ما ترک بک شما را دريافت مي کنيم و تصميم مي گيريم که آن را به عنوان کامنت نمايش دهيم يا خير. در کامنت عنوان، گزيده و پيوندي براي پست وبلاگ شما نمايش داده خواهد شد.

Pingback چيست

پينگ بک ها امکان برقراري ارتباط را براي وبلاگ ها از طريق سيستمي خودکار فراهم مي آورند. اين روش تقريبا مشابه کامنت هاي از راه دور است.

در اينجا نحوه عملکرد پينگ بک ها در سیستم مدیریت محتوای وردپرس آورده شده است:

  • ما در وبلاگ خود پستي را مي نويسيم.
  • سپس شما نيز در وبلاگ خود پستي را مي نويسيد و به مقاله ما پيوند مي زنيد.
  • نرم افزار وبلاگ نويسي شما به صورت خودکار به پلت فرم وبلاگ ما يک Pingback ارسال مي کند.
  • نرم افزار وبلاگ نويسي ما پينگ بک را دريافت مي کند. سپس به صورت خودکار به وبلاگ شما مي رود تا تأييد کند که پينگ بک از آنجا سرچشمه گرفته و پيوند موجود است.
  • پس از آن، ما امکان نمايش پينگ بک شما را به عنوان يک نظر يا کامنت داريم. اين تنها پيوند به سايت شما خواهد بود.

پينگ بک ها در داخل سايت شما نيز کار مي کنند. اين بدين معنا است که در صورتي که شما به يکي از مقالات خود در همان سايت پيوند دهيد، سیستم مدیریت محتوای وردپرس به صورت خودکار يک پينگ بک براي خودش ارسال مي کند.

به اين روش سلف پينگ (self-ping) مي گويند، به محض اينکه وبلاگ نويسي را به صورت منظم آغاز مي کنيد ممکن است آنها موجب آزار شما شوند. نگران نباشيد، سلف پينگ ها مي توانند به راحتي غيرفعال شوند و ما روش اين کار را بعدا در نوشته اي که پيش روي شماست به شما نشان مي دهيم.

تفاوت ميان Trackbacks و Pingbacks چيست

تفاوت زيادي وجود ندارد. آنها هر دو کار مشابه اي را انجام مي دهند ولي رويکرد آنها تا حدودي متفاوت است.

تفاوت اول اين استت که ترک بک ها به صورت دستي هستند درحالي که پينگ بک ها به صورت خودکار عمل مي کنند (فناوري ارتباطي مختلف).

دوما، پينگ بک ها هيچ محتوايي را ارسال نمي کنند درحالي که ترک بک ها با گزيده اي از محتوا همراه هستند.

نحوه ارسال Trackbacks و Pingbacks در وردپرس

از زمان سیستم مدیریت محتوای وردپرس 5.0 امکان ارسال دستي ترک بک به وبلاگ هاي ديگر از صفحه ويرايش پست حذف شده است.

از اين ويژگي استفاده زيادي نشده بود و سیستم مدیریت محتوای وردپرس از قبل داراي پينگ بک هاي خودکاري است که به صورت پيش فرض فعال شده است.

با اين حال،اين قابليت هنوز هم وجود داشته و با ویرایشگرِ کلاسیکِ وردپرس در دسترس است. به سادگي در هنگام ويرايش يک مطلب با ويرايشگر کلاسيک سیستم مدیریت محتوای وردپرس ميتوانيد با استفاده از گزينه send trackbacks – فرستادن بازتاب ها در زير اديتور از اين امکان استفاده کنيد.

ارسال بازتاب در ويرايشگر کلاسيک

اگر در ويرايشگر کلاسيک نتوانستيد باکس trackbacks را بيابيد، روي دکمه گزينه هاي صفحه، در قسمت بالاي صفحه سمت راست کليک نماييد. کادر کنار گزينه” Send trackbacks” را علامت زده تا سیستم مدیریت محتوای وردپرس کادر ارسال ترک بک ها را در زير قسمت ويرايش نمايش دهد.

نمايش باکس ارسال بازتاب

نحوه مديريت Pingbacks و Trackbacks در وردپرس

مديريت آنها تا حدودي آسان است. هم ترک بک ها و هم پينگ بک ها در پايين قسمت مديريت نظرات و کامنت ها نشان داده مي شوند. از اين قسمت شما مي توانيد آنها را به عنوان اسپم (spam) تأييد، حذف و يا علامت گذاري نماييد.

 

با توجه به تجربيات ما در اين زمينه، 99% از تمام ترک بک ها و پينگ بک ها اسپم هستند. اين روش ساده ترين راه براي اسپم هايي است که بک لينک سايت شما را دريافت مي کنند.

بر طبق اين مورد، ما اغلب پينک بک هايي را از سارقين محتوا مشاهده مي کنيم که تمام مقالات ما را به صورت کلمه به کلمه و به همراه تمام پيوندها کپي کرده اند.

به خاطر وجود آن پيوندها، نرم افزار وبلاگ نويسي آنها به صورت خودکار پينگ بک هايي را به مقالات ما ارسال مي کند.

به طور خلاصه، ما 99% از تمام trackbacks/pingbacks را به عنوان اسپم شناختيم. به همين دليل نيز آنها را به صورت کامل غير فعال کرديم. به اين علت که ارزش آن را ندارد که زماني را براي تعديل تني از اسپم صرف کنيم.

روش هاي ديگري نيز وجود دارد که دريابيد چه کسي به مقالات شما پيوند دارد. ساده ترين راه استفاده از Google Analytics مي باشد.

نحوه غيرفعال کردن Trackbacks, Pingbacks و Self Pings

اگر از دريافت ترک بک و پينگ بک ناخواسته خسته شده ايد، گزينه اي براي غيرفعال سازي کامل آنها وجود دارد.

به راحتي به قسمت تنظيمات> صفحه بگفتگو برويد و علامت گزينه”اجازه دادن به ديگر وبلاگ ها براي آگاه سازي پيوندي (بازتاب ها و دنبالک ها) روي نوشته هاي تازه.” را برداريد.

 

با علامت زدن اين کادر، تنها مي‎ توانيد ترک بک ها و پينگ بک هاي پست هاي آينده را غيرفعال نماييد (نه پست هاي موجود).

براي غيرفعال کردن ترک بک ها در پست هاي موجود، بايد راهنماي ما را در اين زمينه دنبال کنيد. در صورتي که از قابليت self-pinging وبلاگ خود خسته شده ايد، مي توانيد افزونه‌ی no self-pings را به سادگي نصب و اجرا نماييد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *