آيا شما نيز به دنبال بهبود سئوي تصاوير در وب سايت خود هستيد؟ زماني که تصاوير به خوبي بهينه سازي شوند، جستجوي آنها مي تواند موجب جذب کاربران جديد بسياري به وب سايت شما شود. براي بهره گيري از سئوي تصاوير شما بايد به موتورهاي جستجو کمک نماييد تا تصاوير شما را پيدا کرده و آنها را مطابق کلمات کليدي مناسب فهرست کنند. در اين راهنما، ما به شما نحوه ي بهينه سازي سئوي تصاوير را به کمک بهترين روش ها نشان خواهيم داد. در اينجا خلاصه اي از آنچه در نوشته اي که پيش روي شماست خواهيد آموخت ارائه شده است.

بهینه سازي تصاوير براي سئو و سرعت

سرعت نقش مهمي در سئو و تجربه کاربر ايفا مي کند و موتورهاي جستجو به صورت مداوم رتبه وب سايتهايي را که از سرعت بهتري برخوردارند، بالا مي برند. اين موضوع در مورد جستجوي تصاوير هم صدق مي کند. وجود تصاوير موجب افزايش مدت زمان بارگذاري سايت شما مي شود. دانلود آنها نيز نسبت به متن زمان بيشتري صرف مي کند، به اين معني که در صورتي که چندين فايل تصويري بزرگ براي دانلود داشته باشيد، صفحه شما کندتر بارگذاري خواهد شد. شما بايد مطمئن شويد که تصاوير سايت شما براي وب بهينه شده باشند. شايد عادت کردن به اين وضعيت کمي مشکل باشد زيرا بسياري از مبتديان، کارشناس گرافيک و ويرايش تصوير نيستند. در اين پست قصد داريم نحوه ي صحيح بهينه سازي تصاوير و اقداماتي که قبل از آپلود آنها در وب سايت بايد صورت بگيرد را به شما آموزش دهيم. بهترين راه بهينه سازي تصاوير، ويرايش آنها بوسيله ي کامپيوتر و با استفاده از يک نرم افزار ويرايش تصوير مانند Adobe Photoshop است. اين نرم افزار به شما اجازه مي دهد که فرمت مناسب فايل را انتخاب نماييد تا يک فايل کم حجم بسازيد. همچنين براي سیستم مدیریت محتوای وردپرس مي توانيد از يک پلاگین فشرده سازِ تصویر استفاده نماييد. اين پلاگين هاي بهينه ساز تصوير به شما اين امکان را مي دهند که در هنگام آپلود کردن يک تصوير در سیستم مدیریت محتوای وردپرس به صورت خودکار حجم فايل را کاهش دهيد.

Alt Text چيست

Alt Text يا متن جايگزين تصوير(alternative text) يک ويژگي HTML است که به تگ img  اضافه مي گردد که براي نمايش تصاوير در صفحه وب به کار مي رود. اين مورد در کد HTML به اين صورت قرار مي گيرد: اين ويژگي به صاحبان وب سايتها اجازه مي دهد که تصاوير خود را به صورت متني توصيف کنند. هدف اصلي استفاده از متن جايگزين تصوير اين است که با فعال کردن صفحه خوان و خوانده شدن متن توسط آن، کاربراني که داراي مشکل بينايي هستند، از محتواي تصوير اطلاع پيدا کرده و دسترسي بهتري به آن داشته باشند. متن جايگزين تصوير براي سئوي تصوير هم بسيار حائز اهميت است و به موتورهاي جستجو در درک محتواي تصوير کمک مي کند. موتورهاي جستجوي مدرن مي توانند با استفاده از هوش مصنوعي، تصوير و محتواي آن را شناسايي کنند. با اين حال، هنوز به صاحبان وب سايتها متکي هستند تا تصويرشان را با کلمات خودشان توصيف کنند. متن جايگزين تصوير، در جستجوي تصاوير گوگل به همراه تصاوير ظاهر مي گردد و به کاربران در درک بهتر تصاوير کمک مي کند و همچنين شانس شما را براي بازديد بيشتر افزايش مي دهد.   معمولا متن جايگزين تصوير در وب سايت شما قابل مشاهده نيست. با اين حال، در صورتي که يک تصوير خراب شود يا پيدا نشود، کاربران شما ميتوانند متن جايگزين تصوير را به همراه يک آيکون تصوير شکسته مشاهده کنند.    

تفاوت ميان متن جايگزين تصوير و عنوان چيست

متن جايگزين تصوير براي قابليت دسترسي و سئوي تصاوير مورد استفاده قرار مي گيرد، درحالي که وردپررس بخش عنوان را براي جستجوي رسانه به کار مي برد.   وردپرس براي نمايش دادن تصوير، تگ alt را در کد واقعي قرار مي دهد و تگ عنوان براي يافتن و نمايش تصاوير در پايگاه داده ذخيره مي شود. در گذشته، سیستم مدیریت محتوای وردپرس تگ عنوان را در کد HTML قرار مي داد ولي اين کار از نظر قابليت دسترسي وضعيت ايده آلي محسوب نمي شد، به همين دليل ديگر اين ويژگي مورد استفاده قرار نگرفت و حذف شد.

تفاوت ميان متن جايگزين تصوير و کپشن چيست

Alt text ، تصاوير را براي موتورهاي جستجو و صفحه خوان ها توصيف مي کند . ولي کپشن، تصاوير را براي تمامي کاربران توصيف مي کند. متن جايگزين تصوير در وب سايت شما قابل مشاهده نيست درحالي که کپشن ها در زير تصاويرتان قابل مشاهده هستند.   متن جايگزين تصوير براي سئوي بهتر تصاوير در وب سايت شما اهميت زيادي دارد. درج کپشن اختياري است و تنها در صورتي از آن استفاده مي گردد که نياز به ارائه ي توضيحات اضافه، درمورد تصوير ياد شده به کاربران وب سايت باشد

نحوه ي اضافه کردن متن جايگزين تصوير، عنوان و کپشن به تصاوير در وردپرس

متن جايگزين تصوير، عنوان و کپشن ابرداده هاي تصويري مي سازند که ميتوانيد در هنگام بارگذاري آنها در سیستم مدیریت محتوای وردپرس به تصاوير اضافه کنيد. زماني که تصوير را با استفاده از قالب تصوير پيش فرض اضافه مي کنيد، سیستم مدیریت محتوای وردپرس به شما اين امکان را مي دهد که کپشن و متن جايگزين تصوير را نيز به تصوير اضافه کنيد.   اين ويژگي به صورت خودکار عنواني را مطابق نام فايل براي تصوير انتخاب مي کند. شما مي توانيد اين عنوان را با کليک بر روي دکمه edit در نوار ابزار قالب تصوير تغيير دهيد.   زماني که شما عنوان سفارشي خود را براي تصوير وارد کنيد، پنجره ي آپلودکننده رسانه روي صفحه نمايان مي گردد و شما ميتوانيد عنوان دلخواه خود رابراي تصوير وارد کنيد.   شما همچنين ميتوانيد عنوان و تگ متن جايگزين تصوير را براي تصاويري که قبلا در سیستم مدیریت محتوای وردپرس آپلود کرده ايد، ويرايش کنيد. براي انجام اين کار، شما بايد صفحه Media > Library را باز کرده و تصويري را که مي خواهيد ويرايش نماييد در آنجا پيدا کنيد.   به راحتي با کليک روي يک تصوير، پنجره ي مربوط به جزئيات ضميمه (attachment details) نمايش داده مي گردد که مي توانيد عنوان، متن جايگزين تصوير و کپشن را در آن وارد کنيد.   نکته: تغيير متن جايگزين تصوير يا کپشن تصوير از طريق Media Library موجب تغيير آن در پست ها و صفحاتي که در حال حاضر از آن استفاده مي کنند، نخواهد شد.

چه زماني از کپشن براي تصاوير در سیستم مدیریت محتوای وردپرس استفاده مي کنيم

کپشن ها اين امکان را به شما مي دهند که براي يک تصوير جزئيات بيشتري را به کاربران ارائه دهيد. اين جزئيات بر روي صفحه قرار گرفته و براي تمامي کاربران از جمله موتورهاي جستجو و صفحه خوان ها قابل مشاهده مي باشند.   همان طور که ممکن است متوجه شده باشيد، اکثر وب سايت ها در بسیاری از موارد کپشن ها را به همراه تصاوير در صفحات و پست هاي وبلاگ خود استفاده نمي کنند. زيرا اغلب براي توصيف تصاوير به کپشن ها نياز نيست. کپشن ها بيشتر در سناريوهاي زير مناسب هستند:
  • عکسهاي خانوادگي يا رويدادها
  • عکسهايي که نياز به توضيحات بيشتري براي توصيف داستان پيش زمينه دارند
  • آلبوم تصاوير محصول
در بيشتر موارد، شما مي توانيد تصاوير را در خود محتواي مقاله ي مربوطه توضيح دهيد.

غيرفعال سازي صفحات ضميمه(attachment) در وردپرس

وردپرس صفحه اي را براي تمام تصاويري که شما براي پست ها و صفحات خود آپلود مي کنيد، ايجاد مي کند.که به آن attachment page گفته مي شود. اين صفحه تنها نسخه ي بزرگتر تصوير واقعي را نشان مي دهد نه چيزي بيشتر. اين موضوع مي تواند در رتبه بندي سئوي جستجوي شما تاثير منفي به دنبال داشته باشد. موتورهاي جستجو صفحات داراي محتواي کم يا بدون محتواي مناسب را کم کيفيت و يا “tin content ” در نظر مي گيرند. به همين دليل ما توصيه مي کنيم که کاربران صفحات ضميمه را در وب سايت خود غيرفعال کنند. ساده ترين راه براي اين کار نصب و فعال سازي افزونه Yoast SEO است. براي جزئيات بيشتر، به راهنماي مرحله به مرحله ما را درمورد نحوه ي نصب افزونه وردپرس مراجعه کنيد. پس از فعال سازي، به صورت خودکار URL هاي ضميمه خاموش مي شوند. همچنين شما مي توانيد صفحات ضميمه خود را در سیستم مدیریت محتوای وردپرس به صورت دستي و با مراجعه به صفحه ي SEO > Search Appearance  و کليک روي تب Media خاموش کنيد.   از اينجا، مي توانيد مطمئن شويد که گزينه “Media & attachment URLs” روي “Yes” تنظيم شده است. اگر از پلاگين Yoast SEO استفاده نمي کنيد، مي توانيد پلاگين Attachment Pages Redirect را نصب کنيد. اين پلاگين به راحتي کاربران و اشخاصي را که از صفحه ضميمه ديدن مي کنند به پستي که تصوير در آن نمايش داده مي شود، هدايت مي کند. شما مي توانيد اين کار را به صورت دستي با اضافه کردن کد زير به فايل functions.php در تم و يا پلاگين اختصاصي سايت خود نيز انجام دهيد.

نکات بيشتر براي بهبود سئوي تصوير

اضافه کردن تگ متن جايگزين تصوير تنها کاري نيست که شما مي توانيد براي بهبود سئوي تصوير انجام دهيد. در زير چند نکته بيشتر آورده شده است که هنگام اضافه کردن تصاوير به پست هاي وبلاگ خود بايد آنها را به خاطر داشته باشيد.

1. متن جايگزين تصوير توصيفي بنويسيد.

بسياري از مبتديان تنها از يک يا دو کلمه  به عنوان متن جايگزين تصوير استفاده مي کنند. اين موضوع موجب مي گردد که تصوير خيلي کلي در نظر گرفته شده و رتبه بندي آن سخت تر شود. براي مثال، به جاي نوشتن “بچه گربه ها” بنويسيد : “بچه گربه ها درحال بازي با اردک پلاستيکي زرد رنگ”.

2. از نام فايلهاي توصيفي براي تصاوير خود استفاده کنيد.

به جاي ذخيره کردن تصاوير خود به عنوان DSC00434.jpeg شما بايد آنها را به درستي نامگذاري کنيد. به کلمات کليدي فکر نماييد که کاربران براي يافتن آن تصوير خاص در هنگام جستجو تايپ مي کنند. نام فايلهاي تصويري خود را با دقت بيشتر توصيف کنيد. به عنوان مثال، red-wooden-house.jpeg بهتر از house.jpeg است. ( “خانه- چوبي- قرمز” بهتر از واژه” خانه” به تنهايي است.)

3. براي تصاوير خود از محتواي مرتبط استفاده کنيد.

موتورهاي جستجو هر روز هوشمند تر مي شوند. آنها مي‎توانند تصاوير را به خوبي تشخيص داده و دسته بندي کنند. با اين حال، آنها نياز دارند که شما محتواي تصوير را توصيف کنيد. تصاوير شما بايد به موضوع کلي پست يا صفحه مرتبط باشند. همچنين قرار دادن تصوير در کنار محتواي مربوط به آن در مقاله مي تواند مفيد واقع شود.

4. بهترين شيوه هاي سئو را دنبال کنيد.

همچنين لازم است که شما دستورالعمل‌هایِ کلیِ سئو را براي وب سايت خود دنبال کنيد. اين موضوع موجب بهبود رتبه بندي جستجوي شما از جمله جستجوي تصوير مي شود.

5. از تصاوير و عکس هاي اوريجينال استفاده کنيد.

وب سايت هاي اشتراک تصوير رايگان بسياري وجود دارند که مي توانيد از آنها براي يافتن تصاوير رايگان براي پستهاي وبلاگتان استفاده کنيد. با اين حال، مشکل اين عکس هاي اشتراکي اين است که توسط هزاران وب سايت مورد استفاده قرار مي گيرند. سعي نماييد که از عکسهاي اصلي استفاده نماييد و يا تصاوير با کيفيتي بسازيد که در وبلاگ شما منحصر به فرد باشند. همه ما مي دانيم که بسياري از وبلاگ نويسان، عکاس و طراح گرافيک نيستند. خوشبختانه، ابزارهاي آنلاين زيادي وجود دارند که شما مي توانيد براي ساخت گرافيک براي وب سايت هاي خود از آنها استفاده کنيد. اميدواريم که اين مقاله در يادگيري سئوي تصاوير براي وب سايت شما کمک کرده باشد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *