يکي از دغدغه هاي بسيار مهم اکثر مديران اينستاگرامي اين است که پست هاي آن ها ديده نمي شوند يا کاربران زيادي آن ها را دنبال نمي کنند!
اين در حالي است که اين صفحات پست هاي بسيار خوبي توليد مي کنند و چنانچه همين پست ها در صفحاتي که فالوورهاي بيشتري دارند وجود داشته باشد، بازخوردهاي بسيار خوبي مي گيرند.
چنانچه شما هم مديريت چنين صفحاتي را بر عهده داريد، بايد بدانيد که مشکل از پست هاي شما نيست؛ بلکه نوع توزيع محتواي شما مشکل دارد و نمي تواند کاربران را تشويق به مشارکت کند. راه کارهاي مختلفي براي تشويق کاربران براي مشارکت در صفحه شما وجود دارد ولی برخي از آن ها بازدهي بهتري دارند.
در واقع شما بايد کاري انجام دهيد که کاربران با پست هاي شما درگير شوند؛ مثلاً براي شما کامنت بفرستند يا پست شما را لايک کنند. اين موارد کوچک ترين کارهايي هستند که کاربران مي توانند در صفحه شما انجام دهند ولی همين کارهاي کوچک هم براي صفحه شما بسيار مفيد است.
چنانچه مديريت يک صفحه تجاري اينستاگرام را برعهده داريد که محصولات يا خدمات خود را به کمک اينستاگرام مي فروشيد، مي توانيد فالوورهاي خود را به مشتريان کسب وکار خود تبديل کرده و فروش بيشتري را تجربه کنيد.
در اين مقاله قصد داريم به بررسي ۵ راه کار بسيار عالي که به بيشتر ديده شدن در اينستاگرام کمک مي کند بپردازيم. چنانچه آماده هستيد، در ادامه همراه ما باشيد تا اين ۵ راه کار را به صورت کامل مورد بررسي قرار دهيم.
بيشتر ديده شدن در اينستاگرام و افزايش فالوورهاي صفحه
برا بيشتر ديده شدن در اينستاگرام شما بايد کارهايي انجام دهيد که نظر کاربران را جلب کنيد! هنگامي که نظر کاربران را جلب کنيد، براي شما کامنت مي گذارند يا پست هاي شما را لايک مي کنند. بهترين کار براي دعوت کاربران به لايک کردن و کامنت گذاشتن اين است که آن ها را به چالش بکشيد!
مثلاً يکي از راه هاي بسيار پربازده، برگزاري مسابقات هيجان انگيز به همراه جوايز عالي است تا بتوانيد کاربران را ترغيب به مشارکت کنيد. البته منظور ما از جوايز عالي، جايزه هاي چند ميليون توماني نيست!
بلکه جايزه هايي است که کاربران آن را دوست دارند. مثلاً مي توانيد يکي از محصولات يا خدمات کسب وکارتان را به عنوان جايزه به کاربران معرفي کنيد. بسياري از کاربران دوست دارند که يکي از محصولات يا خدمات شما را رايگان دريافت کنند و به همين دليل در مسابقه شما شرکت خواند کرد.
بنابراين برگزاري مسابقه يکي از راه هاي بيشتر ديده شدن در اينستاگرام است که در ادامه به بررسي کامل تر آن خواهيم پرداخت.
-
از هشتگ ها براي بيشتر ديده شدن در اينستاگرام استفاده کنيد!
بسياري از کاربران به هشتگ اينستاگرام اهميت نمي دهند و فکر مي کنند هشتگ ها مفيد نيستند! صفحات اينستاگرامي که از هشتگ ها استفاده مي کنند، بخشي از فالوورها و بازديد پست هاي خود را از طريق هشتگ ها به دست مي آورند.
هشتگ ها به کاربران کمک مي کنند تا تنها با يک کليک به پست هاي موردنظر خود را پيدا کنند! در اصل هشتگ ها به توزيع بيشتر محتوا به کاربران اينستاگرام کمک مي کنند و با استفاده از آن مي توانيد پست خود را به هزاران کاربر نمايش دهيد؛
البته براي بيشتر ديده شدن در اينستاگرام بايد از هشتگ هاي محبوب استفاده کنيد تا کاربران بيشتري پست شما را ببينند.
براي استفاده از هشتگ ها، ابتدا بايد هشتگ هاي مربوط به حوزه کاري خود را پيدا کنيد! بنابراين از پيدا کردن هشتگ هاي مرتبط بايد ميزان جستجو و توجه کاربران به آن ها را هم پيدا کرده و نوعي اولويت بندي بين هشتگ هاي خود ايجاد کنيد.
توجه داشته باشيد که اينستاگرام محدوديتي براي استفاده از هشتگ ها ندارد ولی حالت بهينه استفاده از ۵ تا ۱۲ هشتگ در پست هاي اينستاگرام است.
همچنين بايد بدانيد در هر حوزه فعاليتي تنها چند هشتگ پرطرفدار وجود دارد؛ مثلاً شايد تنها ۵ هشتگ مهم و پرجستجو در حوزه کاري شما وجود داشته باشد و بقيه هشتگ ها زياد پرطرفدار نباشند.
مسئله مهم ديگر اين است که هنگام استفاده از هشتگ ها به صورت غيرمستقيم در حال برندسازي هستيد! مثلاً چنانچه فروشنده لباس زنانه هستيد و مي خواهيد برند خود را در ذهن کاربران ماندگار کنيد، کافي است هشتگ هاي مربوط به لباس زنانه را انتخاب کنيد؛
با اين کار هنگامي که کاربران پست هاي شما را مي بينند، در کنار نام برند هشتگ هاي مرتبط را هم مي بينند. در ذهن کاربران برند شما با حوزه فعاليتي شما ماندگار مي شويد و براي هميشه در ذهن کاربران خواهيد ماند.
برندسازي مسئله بسيار مهمي در اعتماد کاربران است و هر چقدر برند شما در ميان کاربران شناخته شده تر باشد، راحت تر به شما اعتماد مي کنند و فروش کسب وکارتان تا حد زيادي افزايش پيدا مي کند.
يک نکته! سعي کنيد هميشه از هشتگ هاي مرتبط با همان پست استفاده کنيد؛ زيرا هنگامي که کاربران به دنبال يک هشتگ خاص هستند، تنها وارد صفحه پست هاي مرتبط مي شوند و به پست هاي ديگر توجه نمي کنند.
حال چنانچه شما پستي در اينستاگرام گذاشته باشيد و از يک هشتگ پرطرفدار ولی غيرمرتبط استفاده کنيد، کاربران پست شما را در صفحه همان هشتگ مي بينند ولی با آن تعاملي ندارند. اينستاگرام رتبه چنين پست هايي را به مرور زمان کاهش مي دهد و بنابراين از مدتي پست هاي شما در هشتگ ها ديده نمي شوند.
به طور کلي چنانچه به دنبال افزايش دنبال کنندگان و تعامل صفحه خود هستيد، ۳ مرحله زير را انجام دهيد:
مرحله اول) از هشتگ هاي مرتبط و پرجستجو استفاده کنيد! هشتگ هاي مرتبط به شما کمک مي کنند تا فالوورهاي خود را به صورت هدفمند افزايش داده و بازاريابي کسب وکارتان را در اينستاگرام به خوبي انجام دهيد.
مرحله دوم) هدف شما تنها افزايش فالوورهاي اينستاگرام نيست، بلکه به دنبال افزايش فروش محصولات يا خدمات کسب وکارتان هستيد! بنابراين بايد کاربران را به ترغيب به تعامل و مشارکت با صفحه خود کنيد.
مرحله سوم) هشتگ هاي مورد استفاده در صفحه رقيبان را پيگيري کنيد! در هر حوزه اي که فعاليت مي کنيد، حتماً رقيباني داريد که در برخي موارد از شما حرفه اي تر عمل مي کنند. يکي از اين موارد ممکن است هشتگ ها باشند! بنابراين سعي کنيد هشتگ هاي مورد استفاده رقيبان خود را هم در نظر بگيريد تا بهترين آن ها را در پست هاي خود استفاده کنيد.
با رعايت ۳ مرحله بالا مي توانيد بهترين بازخورد را از هشتگ هاي پرطرفدار بگيريد و به راحتي فالوورهاي صفحه خود را به صورت کاملاً هدفمند افزايش دهيد.
-
برقراري ارتباط با مخاطبان و کاربران براي بيشتر ديده شدن در اينستاگرام
شبکه هاي اجتماعي براي برقراري ارتباط ميان کاربران بوجود آمده اند و هر چقدر هم که بخواهيد از شبکه هاي اجتماعي براي بازاريابي کسب وکار خود استفاده کنيد، نبايد ارتباط با کاربران را فراموش کنيد.
کاربران هنگامي که مي بينند به عنوان يک صفحه کسب وکار قصد ايجاد ارتباط با آن ها را داريد، حس نزديک تري به شما پيدا مي کنند و راحت تر مي توانيد اعتماد آن ها را جلب کنيد.
براي افزايش ارتباط با مخاطبان خود زير پست هاي آن ها کامنت هاي تاثيرگذار درج کنيد؛ البته توجه کنيد که کامنت هاي شما نبايد تکراري و اسپم باشد! زيرا در اين صورت غير از مزاحمت چيزي براي کاربران نخواهيد داشت ولی چنانچه کامنت هاي شما مرتبط و تاثيرگذار باشد، نظر کاربران زيادي را جلب مي کنيد و مي توانيد آن ها را به فالوور و سپس مشتري خود تبديل کنيد.
پست هايي که کاربران بيشتر دوست دارند را پيدا کرده و استراتژي محتوايي خود را به گونه اي بچينيد که بيشتر چنين پست هايي منتشر کنيد. براي پيدا کردن پست هاي محبوب کاربران بهترين راه کار استفاده از ابزار insights اينستاگرام است تا بتوانيد تعداد لايک، کامنت، تعداد ذخيره و از همه مهم تر نرخ تعامل هر پست را ببينيد و هر پستي که بيشتر بود را در استراتژي محتواي خود قرار دهيد.
در هر صفحه اينستاگرامي فالوورهايي وجود دارند که علاقه زيادي به پست ها و حتي برند شما دارند و پست هاي مرتبط با صفحه شما را در صفحه خود منتشر مي کنند.
براي آن که نشان دهيد کاربران براي شما اهميت زيادي دارند، کافي است پست هاي مرتبط با صفحه خود را که کاربران در صفحه شما منتشر کرده اند را بازنشر (Repost) کنيد. اين کار را مي توانيد به کمک اپليکيشن هايي نظير Repost For Instagram انجام دهيد و پست هاي ديگران را در صفحه خود بازنشر کنيد.
يک نکته! توجه داشته باشيد که بايد کاربراني را انتخاب کنيد که مخاطبان حوزه فعاليتي شما هستند! براي پيدا کردن چنين کاربراني مي توانيد از فالوورهاي صفحات رقيب هاي خود استفاده کنيد و آن ها را جذب کنيد.
همچنين با استفاده از تبليغات اينستاگرام به راحتي مي توانيد مخاطبان هدف خود را جذب کنيد که البته باز هم بايد صفحاتي را براي تبليغات انتخاب کنيد که مخاطبان هدف کسب وکارتان را شامل مي شوند.
اين کار به بيشتر ديده شدن در اينستاگرام کمک زيادي مي کند و به راحتي مي توانيد مخاطبان هدف خود را افزايش دهيد.
-
راه اندازي مسابقات هيجان انگيز براي بيشتر ديده شدن در اينستاگرام
يکي ديگر از راه هاي بسيار عالي براي بيشتر ديده شدن در اينستاگرام راه اندازي مسابقات اينستاگرامي است! مسابقات اينستاگرامي معمولاً بسيار هيجان انگيز هستند و کاربران زيادي به آن توجه مي کنند؛
به خصوص چنانچه جوايز ارزشمندي براي مسابقات خود در نظر بگيريد، کاربران زيادي شما را دنبال کرده و در مسابقه شرکت مي کنند. در هنگام راه اندازي يک مسابقه اينستاگرامي استفاده از هشتگ اختصاصي مربوط به مسابقه صفحه خودتان کمک زيادي به برندسازي کسب وکارتان مي کند و به راحتي مي توانيد نام برند خود را ذهن کاربران ماندگار کنيد.
-
اشتراک گذاري صفحه اينستاگرام با مشتريان کسب وکارتان
يکي از راه هاي افزايش مخاطبان صفحه اينستاگرام اشتراک گذاري حساب کاربري اينستاگرام با مشتريان خود است! مثلاً چنانچه يک فروشگاه فيزيکي داريد، مي توانيد يک بنر چاپ کنيد و در آن آدرس صفحه اينستاگرام خود را با کاربران به اشتراک بگذاريد.
همچنين چنانچه در شبکه هاي اجتماعي ديگر فعاليت مي کنيد، کافي است آدرس صفحه اينستاگرام را در اختيار آن ها قرار دهيد و از آن ها بخواهيد شما را دنبال کنند.
بهترين راه کار براي افزايش مخاطبان يک صفحه به صورت هدفمند، دعوت از مشتريان فعلي براي دنبال کردن شما است. چنانچه براي کسب وکارتان يک سايت راه اندازي کرده ايد، پيشنهاد مي کنم آيکن اينستاگرام و ساير شبکه هاي اجتماعي را به گونه اي در سايت خود قرار دهيد که کاربران با کليک بر روي آن وارد صفحه اينستاگرام شما شوند.
با اين کار به راحتي مي توانيد مشتريان سايت خود را به دنبال کنندگان صفحه اينستاگرام هم تبديل کنيد و محصولات يا خدمات جديد کسب وکارتان را به آن ها معرفي کنيد.
همچنين مي توانيد در اينستاگرام خود يک پست منتشر کنيد و در آن حساب کاربري شبکه هاي اجتماعي ديگر را هم با کاربران به اشتراک بگذاريد! مثلاً مي توانيد به آن ها بگوييد براي پشتيباني با شماره تلگرام شما در ارتباط باشند و شماره تلگرام خود را در بخش بيو يا پست هاي اينستاگرام خود به اشتراک بگذاريد.
با اينکار مي توانيد به بيشتر ديده شدن در اينستاگرام و ساير شبکه هاي اجتماعي که در آن فعاليت مي کنيد، کمک زيادي کنيد.
-
اشتراک گذاري پست ها در ساير شبکه هاي اجتماعي
اينستاگرام يک شبکه اجتماعي براي اشتراک گذاري عکس و فيلم است و براي نوشتن متن محدوديت دارد؛ مثلاً شما تنها مي توانيد ۲۲۰۰ کاراکتر (شامل علائم، حرف ها و فاصله) بنويسيد و چنانچه قصد داريد بيشتر از آن بنويسيد، بايد در پست ديگري در ادامه پست قبلي خود منتشر کنيد.
همچنين لازم است بدانيد تنها ۳ خط از کپشن براي کاربران نمايش داده مي شود و براي خواندن ادامه آن بايد بر روي See more کليک کنند تا متن را به صورت کامل ببينند. بنابراين اينستاگرام شبکه اي براي اشتراک گذاري متن با کاربران نيست و پيشنهاد مي کنم از شبکه هاي اجتماعي ديگر هم استفاده کنيد.
دليل برخي از کاربران براي استفاده از اينستاگرام اين است که ساير شبکه هاي اجتماعي در ايران محدود هستند و تنها اينستاگرام در دسترس کاربران است!
چنانچه به آمار و ارقام فعاليت کاربران ايراني در شبکه هاي اجتماعي نظير توييتر و فيسبوک نگاهي بيندازيد، مي بينيد که هنوز هم کاربران زيادي در آن فعاليت مي کنند و به راحتي مي توانيد در اين شبکه هاي اجتماعي هم فعاليت کنيد.
پيشنهاد ما اين است که پست هاي اينستاگرام خود را به صورت هم زمان در شبکه هاي اجتماعي ديگر هم به اشتراک بگذاريد و کاربران فعال خود در شبکه هايي نظير توييتر و فيسبوک را هم از فعاليت هاي خود بهره مند کنيد.
هر چقدر پست هاي خود را بيشتر توزيع کنيد، کاربران بيشتري را جذب مي کنيد و کاربران قبلي خود را هم به مشتريان هميشگي کسب وکارتان تبديل خواهيد کرد.
يک نکته! تقريباً اکثر کاربران محتواي بصري مانند محتواي تصويري يا ويدئويي را به محتواي متني ترجيح مي دهند! بنابراين در شبکه هاي اجتماعي بايد به دنبال انتشار پست هايي باشيد که تصاوير يا ويدئوهاي جذابي براي کاربران داشته باشد و کمتر روي متن حساب کنيد.
مثلاً اينستاگرام محل مناسبي براي اشتراک گذاري محتواي متني نيست و کاربران به پست هاي تصويري اهميت مي دهند. حال چنانچه قصد انتشار محتواي متني داريد، پيشنهاد مي کنم يک ويدئو يا تصوير جذاب براي انتشار در اينستاگرام طراحي کنيد و لينک آن را از طريق بخش بيو در اينستاگرام با کاربران به اشتراک بگذاريد.
همچنين چنانچه قصد انتشار محتواي متني کوتاه داريد، از توييتر استفاده کنيد؛ در توييتر تمام کاربران به دنبال محتواي متني هستند و محتواي بصري اهميت کمتري براي آن ها دارد.
بنابراين هر شبکه اجتماعي کاربرد خاص خود را دارد ولی اين دليل نمي شود محتواي خود را تنها در شبکه اجتماعي خاصي منتشر کنيد! مثلاً در هنگام انتشار يک پست در شبکه هاي اجتماعي مي توانيد تصوير و متن را جذاب توليد کنيد و همان را به صورت کاملاً موفق در اينستاگرام، توييتر، فيسبوک و ساير شبکه هاي اجتماعي که کاربران زيادي دارد، منتشر کنيد.
اطلاعاتي در زمينه محدوديت پست شبکه هاي اجتماعي مختلف
براي آن که بتوانيد بهتر از شبکه هاي اجتماعي استفاده کنيد، ابتدا بايد به خوبي آن ها را بشناسيد! شناخت محدوديت هاي هر شبکه اجتماعي بهترين راه کار براي استفاده از آن ها است؛
زيرا در اين صورت به خوبي مي دانيد که کدام شبکه را به چه منظوري استفاده و به برندسازي کسب وکارتان کم کنيد. برخي از محدوديت هاي مربوط به شبکه هاي اجتماعي عبارتند از:
شبکه اول) وبلاگ کسب وکارها: وبلاگ کسب وکارها بخشي از سايت آن ها را تشکيل مي دهد که در آن ها محتواي ارزشمند قرار مي گيرد. معمولاً در وبلاگ ها پست هاي طولاني به همراه تصاوير يا انواع محتوا قرار مي گيرد تا تاثير زيادي روي کاربران داشته باشد که البته محدوديت هاي آن متناسب با الگوريتم هاي گوگل است!
مثلاً طول عنوان بين ۸ تا ۱۲ کلمه است که معمولاً ۷۰ کاراکتر را شامل مي شود. همچنين تعداد کلمات تا ۱۵۰۰ کلمه مناسب است که البته در حال حاضر گوگل به محتواي جامع (گاهي تا ۴ هزار کلمه) اهميت زيادي مي دهد و در صدر نتايج نمايش مي دهد. ايده آل ترين طول متن تا ۱۵۰۰ کلمه است که حدوداً ۷ دقيقه زمان کاربر را مي گيرد و حوصله کاربر سر نمي رود.
شبکه دوم) فيسبوک: در فيسبوک شما مي توانيد بدون محدوديت خاصي متني را بنويسيد و ويدئوهاي بين ۳۰ تا ۴۵ ثانيه را براي کاربران به اشتراک بگذاريد تا بهترين بازخورد را دريافت کنيد.
شبکه سوم) توييتر: در گذشته تنها مجاز به نوشتن ۱۴۰ کاراکتر در توييتر بوديم ولی در حال حاضر تا ۲۸۰ کاراکتر مجاز است! همچنين مي توانيد کامنت هاي ادامه دار بنويسيد و ادامه متن خود را به کاربران به اشتراک بگذاريد؛
در حالت کلي شما محدوديتي براي نوشتن در توييتر نخواهيد داشت ولی در پست اول تنها تا ۲۸۰ کاراکتر نمايش داده مي شود و کاربران بايد بقيه متن را در کامنت ها ببينند.
شبکه چهارم) لينکدين: در لينکدين شما به راحتي مي توانيد ۱۲۰ کاراکتر را در هدلاين بنويسيد. همچنين در بخش پست مي توانيد تا ۲۰۰۰ کاراکتر به عنوان محتواي اصلي و تا ۱۰۰ کاراکتر براي عنوان بنويسيد.
شبکه پنجم) اينستاگرام: اينستاگرام که بحث اصلي اين مقاله بود هم محدوديت هايي دارد! در بخش بيو شما تنها مي توانيد ۱۵۰ کاراکتر درج کنيد و در هنگام نوشتن کپشن يک پست، تنها قادر به نوشتن ۲۲۰۰ کاراکتر هستيد. البته توجه داشته باشيد که در صفحه اصلي تنها ۳ خط به کاربران نمايش داده مي شوند و کاربر براي ديدن ادامه متن بايد از گزينه See More استفاده کند.
نتيجه گيري
راه کارهاي مختلفي براي بيشتر ديده شدن در اينستاگرام وجود دارد که برخي از آن ها بازدهي بيشتر و برخي کمتر دارند. استفاده از هشتگ اينستاگرام بهترين راه کاري است که بدون هزينه مي توانيد پست خود را به کاربران بيشتري نمايش دهيد.
البته راه کارهاي ديگري هم وجود دارد که در اين مقاله به بررسي ۵ راه کار عالي براي بيشتر ديده شدن در اينستاگرام پرداختيم و به راحتي مي توانيد از آن استفاده کنيد.
اکنون شما بگوييد! براي بيشتر ديده شدن در اينستاگرام از چه راه کارهايي استفاده مي کنيد؟ در بخش نظرات، تجربيات خود را با ما و ساير کاربران به اشتراک بگذاريد.