اينستاگرام در سال ۲۰۱۶، يک قابليت جديدي به نام بيزينس پروفايل (Business Profile) را به کاربران خود معرفي کرد. اين امکان براي کسب و کارها در نظر گرفته شده بود و دست آنها را براي استفاده تجاري از اينستاگرام بازتر مي کرد. بنابراين کاملاً طبيعي بود که با استقبال بسيار خوبي روبرو شود.

اما هيچ بعيد نيست که شما هنوز اکانت اينستاگرام خود را تجاري نکرده باشيد. در اين صورت، خواندن اين راهنما براي شما واجب است. در اين راهنما به شما مي گوييم که بيزينس پروفايل اينستاگرام چيست، چه کاربردهايي براي شما خواهد داشت و نحوه ساختن بيزينس پروفايل در اينستاگرام را به شما آموزش مي دهيم. (اگر شما براي ايجاد اکانت تجاري اينستاگرام خود عجله داريد، کافي است به بخش آخر اين مقاله مراجعه کنيد.)

اکانت تجاري يا بيزينس پروفايل اينستاگرام چيست؟

قبل از هر چيز، لازم است شما دقيقاً بدانيد که اکانت تجاري اينستاگرام چيست. همانطور که قبل از اين گفتيم، صفحه تجاري (يا همان Business Profile) اينستاگرام مخصوص کساني است که قصد استفاده تجاري از اينستاگرام را دارند.

يعني تمام کساني که به دنبال کسب درآمد از اينستاگرام هستند. با ايجاد يک بيزينس پروفايل، شما به امکانات ويژه اي در بخش مديريت صفحه خود دسترسي خواهيد داشت. امکاناتي که مي توانند به فروش بيشتر شما کمک کنند و کاربران عادي اينستاگرام، به آنها دسترسي ندارند.

البته، لازم نيست نگران باشيد. تبديل کردن يک حساب اينستاگرام به اکانت تجاري، هيچ هزينه اي براي شما نخواهد داشت و به سادگي (و به صورت کاملاً رايگان) امکان پذير است. ما در انتهاي همين مقاله، آموزش هاي لازم را براي اين کار به شما خواهيم داد.

امکانات ويژۀ بيزينس پروفايل اينستاگرام چيست؟

حال که با ايده کلي Business Profile آشنا شديد، حتماً مي پرسيد که با داشتن چنين حسابي، چه امکاناتي به شما داده مي شود. بنابراين در ادامه به بررسي امکانات و قابليت هاي ويژه اکانت هاي تجاري اينستاگرام خواهيم پرداخت.

۱) Contact Button: دکمه اي براي تماس با شما

بدون شک، اين بهترين قابليت پروفايل هاي تجاري است؛ چرا که مهم ترين نياز يک کسب و کار، يعني امکان برقراري ارتباط با مشتريان را برطرف مي کند. همانطور که احتمالا متوجه شده ايد، با استفاده از اين قابليت مي توانيد يک دکمه تماس در صفحه اينستاگرامتان ايجاد کنيد.

اين دکمۀ تماس (Contact) در بالاي پروفايل شما به نمايش در مي آيد و با استفاده از آن مي توانيد آدرس، شماره تلفن و ايميل مرتبط با کسب وکارتان را درج کنيد تا مخاطبان بتوانند به راحتي شما را پيدا کنند.

 

اگر قصد داريد از حساب تجاري استفاده کنيد، حتماً اين قابليت را نيز مورد استفاده قرار دهيد. حتي پيشنهاد مي دهم در کپشن پست هايتان وجود اين دکمه (امکان برقراري تماس) را به کاربران خود اطلاع بدهيد.

۲) Instagram Insights: ابزار آناليز پست ها و مخاطبان

به عنوان يک برند يا کسب و کاري که در اينستاگرام فعال است، شما بايد کاربرانتان را بشناسيد و رفتار آنها را تحليل کنيد. بعلاوه لازم است بدانيد که پست هايي که منتشر مي کنيد چه بازخوردي دريافت مي کنند.

يکي از بهترين قابليت هاي پروفايل هاي تجاري، امکان تحليل و آناليز کاربران صفحه است. اين يعني شما به اطلاعات دقيقي درباره فالوورهاي خود دسترسي خواهيد داشت. اين اطلاعات شامل سن، جنسيت، موقعيت جغرافيايي، زمان آنلاين بودن و … مي شوند.

در ضمن، شما امکان بررسي آمار مربوط به هر يک از پست هاي خود را نيز خواهيد داشت. البته بايد به خاطر داشته باشيد اين تجزيه و تحليل تنها دربرگيرنده پست هاي بعد از تغيير به Business Profile است.

 

۳) امکان قرار دادن لينک در استوري اينستاگرام

بگذاريد ابتدا يک توضيح کوتاه در مورد استوري بدهيم. استوري اينستاگرام همانطور که از نامش پيداست، به شما اجازه مي دهد داستان تعريف کنيد. داستاني که به کمک مجموعه اي از تصاوير و فيلم ها روايت مي شود.

استوري اينستاگرام از همان ابتدا محبوبيت زيادي پيدا کرد. کاربران آن را مي پسندند و تعامل زيادي با آن برقرار مي کنند. از طرف ديگر بيزنس ها از اين قابليت براي معرفي خود و برندسازي استفاده مي کنند.

اما استوري اينستاگرام با يک محدوديت مواجه است: در حالت عادي نمي توان هيچ لينکي در آن قرار داد! مگر آنکه شما يک اکانت تجاري داشته باشيد. البته، لازم به ذکر است که تنها بيزنس پروفايل هايي که بيش از ۱۰۰۰۰ فالوور دارند مي توانند از اين قابليت استفاده کنند.

۴) Instagram ads

قابليت ديگر Business Profile سهولت در ايجاد تبليغ است. يعني شما مي توانيد هر يک از پست هاي صفحه اينستاگرامتان را تبديل به يک تبليغ بکنيد (يا به اصطلاح آن را پروموت کنيد). براي اين کار کافيست روي پست موردنظرتان کليک کرده و گزينه Promote را انتخاب کنيد.

البته اين قابليت در ايران فعال نيست، با اينحال ما مي توانيم در اين زمينه به شما کمک کنيم.

 

محدوديت هاي Business Profile نسبت به پروفايل هاي شخصي

درست است که ايجاد بيزينس پروفايل براي شما فايده هاي بسياري دارد. ولی دو محدوديت هم براي شما ايجاد خواهد کرد. محدوديت هايي که در اکانت هاي شخصي (همان حساب هاي عادي اينستاگرام) با آنها روبرو نخواهيد بود. براي اينکه کامل با مزايا و معايب اکانت هاي تجاري آشنا شويد، تصميم گرفتم اين دو مورد را نيز خيلي کوتاه بررسي کنم.

  1. اکانت هاي تجاري را نمي توانيد خصوصي (private) کنيد.

    پروفايل هاي شخصي مي توانند عمومي يا خصوصي باشند. ولی امکان خصوصي کردن يک اکانت تجاري وجود ندارد. البته طبيعتاً يک برند نمي خواهد خصوصي باقي بماند، بلکه برعکس مي خواهد بيشتر ديده شود. ولی موقعيت هاي بخصوصي هم وجود دارند که ممکن است يک کسب و کار بخواهد با سخت گيري بيشتري فالوور بگيرد. در اين حالت، استفاده از بيزينس پروفايل را پيشنهاد نمي کنم.

  2. امکان اتصال حساب تجاري به چند اکانت فيسبوک وجود ندارد.

    بيزنس پروفايل مي تواند تنها به يک صفحه فيسبوک متصل باشد، ولی پروفايل شخصي مي تواند به چندين صفحه متصل باشد. بنابراين چنانچه برند شما چندين شاخه دارد که توسط صفحات مختلف فيسبوک از هم جدا هستند، فقدان اين قابليت را حس خواهيد کرد! (ولي به شرط آنکه فيسبوک با مخاطبان کم فارسي خود براي شما مهم باشد.)

آيا شما هم به بيزينس پروفايل اينستاگرام نياز داريد؟

تا به اينجا در مورد فايده هاي حساب تجاري اينستاگرام به شما گفتيم. ولی چنانچه هنوز مطمئن نيستيد که آيا مي خواهيد پروفايل شخصي تان را به Business Profile تبديل کنيد، در نهايت چنانچه تصميم شما ايجاد يک اکانت تجاري بود، در بخش بعد ياد مي گيريد که چگونه بايد اين کار را انجام دهيد.

 

چگونه يک حساب تجاري اينستاگرام ايجاد کنيم؟

حالا که به طور کامل در مورد اکانت تجاري اينستاگرام صحبت کرديم و شما بخش هاي مختلف آن را شناختيد، وقت آن رسيده است که درباره نحوه تبديل يک اکانت اينستاگرام به بيزينس پروفايل به شما آموزش بدهيم. با دنبال کردن قدم به قدم اين راهنما، به سادگي مي توانيد يک حساب تجاري اينستاگرام ايجاد کنيد.

نکته: براي استفاده از بيزينس پروفايل بايد يک صفحه فيسبوک داشته باشيد و ادمين آن باشيد.

  1. براي شروع، وارد حساب کاربري اينستاگرامتان بشويد.
  2. در قسمت Account Settings گزينه ي Switch to Business Profile را انتخاب کنيد.
  3. در اين مرحله، از شما خواسته مي شود وارد اکانت فيسبوک خود بشويد.
  4. بعد از مشخص شدن حساب فيسبوک مورد نظر، شما به صفحات فيسبوکي که مديريت آنها به عهده اين حساب است دسترسي خواهيد داشت و مي بايست صفحه فيسبوک مورد نظرتان را انتخاب کنيد. توجه داشته باشيد که اين صفحه از اين بنابراين به اکانت تجاري اينستاگرام شما متصل خواهد بود و امکان اتصال آن به هيچ صفحه ديگري وجود ندارد. البته همانطور که گفتيم، شما بايد ادمين اين صفحه فيسبوک باشيد و فقط يک صفحه را مي توانيد متصل شويد.
  5. سپس اينستاگرام از شما مي خواهد يکي از اطلاعات تماسي که در صفحه فيسبوکتان قرار دارد را انتخاب کنيد؛ شماره تماس خدمات مشتري، ايميل و يا آدرس پستي تا در صفحه اينستاگرام شما دکمه کانتکت يا همان تماس نمايش داده شود. در اين قسمت هم انتخاب دست کم يکي از اين موارد الزامي است.

تمام شد! به همين سادگي شما هم صاحب يک بيزنس پروفايل شديد.

سخن پاياني

يکبار ديگر بايد تاکيد کنم که چنانچه قصد کسب درآمد از طريق اينستاگرام را داريد، حتماً صفحه خود را به حالت تجاري در بياوريد. بيزينس پروفايل امکاناتي به شما (و تمام بيزينس ها و برندهاي ديگر) مي دهد که از طريق آن مي توانيد شناخت بهتري از مخاطبان خود پيدا کنند، تعامل بيشتري با آنها برقرار سازيد و راه هاي تماس مختلفي پيش پاي مشتريان خود قرار بدهيد.

در نهايت چنانچه هر سوالي در مورد اکانت هاي تجاري اينستاگرام و چگونگي ايجاد آنها براي شما به وجود آمده است، خوشحال مي شويم از طريق بخش نظرات، آن را با ما مطرح کنيد. منتظر شما هستيم.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *