حتماً مي دانيد که تعداد کاربران اينترنت در سال هاي اخير چقدر رشد داشته است! اينترنت مي تواند بيشتر نيازهاي کاربران را رفع کند و همين مسئله باعث شده تا کسب وکارها، خدمات خود را در فضاي آنلاين عرضه کنند. يکي از مفاهيمي که به خاطر افزايش کسب وکارهاي اينترنتي و خريد بيشتر کاربران از اينترنت بوجود آمده، مفهوم ديجيتال مارکتينگ است! تاکنون نام ديجيتال مارکتينگ را ديده يا شنيده ايد؟ ديجيتال مارکتينگ همان چيزي است که به افزايش مشتريان و ايجاد پرسوناي مخاطب کمک مي کند. در اين مقاله قصد داريم به بررسي کامل ديجيتال مارکتينگ، کانال هاي مختلف آن، استراتژي و در نهايت هر آن چيزي که بايد از ديجيتال مارکتينگ را بدانيد، بپردازيم. پيش از آن که بخواهيم به بررسي مفهوم ديجيتال مارکتينگ بپردازيم، بهتر است آماري را به شما ارائه کنيم. در ۳ سال اخير، کاربران اينترنت حدود ۵ درصد افزايش پيدا کرده اند؛ ۵ درصد از جمعيت دنيا عدد بسيار قابل توجهي است! همچنين نحوه خريد محصولات موردنياز مردم از حالت سنتي به خريد اينترنتي تبديل شده است. به همين دليل است که بازاريابي سنتي خيلي پاسخگو نيست و کسب وکارها نياز به نوعي بازاريابي دارند که هميشه و همه جا به کاربران دسترسي داشته باشند؛ يعني بازاريابي ديجيتال! در ساده ترين تعريف مي توان بازاريابي ديجيتال را هر نوع بازاريابي اي دانست که به صورت ديجيتال و آنلاين است.

ديجيتال مارکتينگ چيست

ديجيتال مارکتينگ به معناي بازاريابي خدمات يا محصولات يک کسب وکار در فضاي اينترنت است. اين در حالي است که بازاريابي سنتي شامل بازاريابي تلفني، تبليغات چاپي و بازاريابي حضوري مي شود و هيچ ارتباطي با فضاي آنلاين ندارد. مزيت ديجيتال مارکتينگ اين است که کسب وکارهاي کوچک و بزرگ، با هر مقدار بودجه مي توانند از آن استفاده کنند! در بازاريابي سنتي شما بايد دست کم بودجه اي براي آغاز داشته باشيد ولی در ديجيتال مارکتينگ با کمترين بودجه هم مي توان يک کمپين بازاريابي راه اندازي کرد. طبيعتاً هرچقدر بودجه شما بيشتر باشد، نتيجه کمپين هم بهتر خواهد بود ولی چنانچه بتوانيد براي بودجه کم خود هم برنامه ريزي کنيد، از آن بهترين نتيجه را خواهيد گرفت.   بازاريابي اينترنتي شامل ابزارهاي ديگري نظير تبليغ پيامکي و بيليبوردهاي ديجيتالي هم مي شود. تفاوت اصلي ديجيتال مارکتينگ با بازاريابي سنتي، اين است که شما در ديجيتال مارکتينگ تنها از ابزارهاي ديجيتال (اينترنت، تلويزيون، موبايل و…) استفاده مي کنيد که اين امر به شما کمک مي کند تا بتوانيد کمپين هاي خود را به صورت دقيق و کامل آناليز کنيد. همچنين براي اجراي کمپين خود مي توانيد از داده هاي کمپين هاي قبلي استفاده کنيد و يک استراتژي بسيار دقيق داشته باشيد. ديجيتال مارکتينگ به دنبال ايجاد ارتباط با مخاطبان هدف در جايي که آن ها بيشترين وقت خود را مي گذرانند، است. بهترين بازاريابان ديجيتال افرادي هستند که اهداف يک کسب وکار را به خوبي درک مي کنند، ابزارهاي مختلف اين حوزه را مي شناسند، تجربه کافي در استفاده از همه ابزار ديجيتال مارکتينگ را دارند و در نهايت با درنظر گرفتن اين موارد، استراتژي مناسبي براي هر کسب وکاري مي چينند تا آن کسب وکار را به اهدافش برساند. شايد فکر کنيد از ديجيتال مارکتينگ تنها براي افزايش فروش کسب وکار استفاده مي شود ولی بايد بگوييم که مي توانيد در تمامي بخش هاي کسب وکار خود نظير برندسازي، افزايش ترافيک سايت، افزايش فروش و… از آن استفاده کنيد.

کانال ها و ابزارهاي مختلف ديجيتال مارکتينگ

يکي از ويژگي هاي منحصر به فرد ديجيتال مارکتينگ اين است که شما کانال هاي مختلفي براي بازاريابي کسب وکارتان در دست داريد. در حالت کلي ديجيتال مارکتينگ را مي توان شامل بازاريابي آنلاين و بازاريابي آفلاين دانست! ابزارهاي بازاريابي آنلاين با اينترنت سر و کار دارند ولی ابزارهاي بازاريابي آفلاين مي تواند بدون اتصال به اينترنت باشد.  

ابزارهاي بازاريابي آنلاين

  • وب سايت مارکتينگ
  • سئو و بهينه سازي
  • تبليغات اينترنتي
  • ايميل مارکتينگ
  • بازاريابي محتوا
  • بازاريابي شبکه هاي اجتماعي
  • همکاري در فروش
  • بازاريابي درون گرا
  • موبايل مارکتينگ
  • ويدئو مارکتينگ

ابزارهاي بازاريابي آفلاين

  • تلوزيون مارکتينگ
  • SMS مارکتينگ
  • راديو مارکتينگ
  • تبليغات بيليبورد
در ادامه به بررسي کامل هر يک از اين ابزارهاي مي پردازيم تا بهترين راه کارهاي بازاريابي کسب وکارتان را بشناسيد!

وبسايت مارکتينگ

براي يک کسب وکار آنلاين، راه اندازي سايت اولين قدم براي ورود به دنياي ديجيتال مارکتينگ است! سايت يک کانال بسيار قدرتمند در ديجيتال مارکتينگ به شمار مي رود و براي اجراي کمپين هاي ساير کانال هاي ديجيتال مارکتينگ به آن نياز خواهيد داشت. در اصل يک سايت نماينده برند، محصولات و خدمات شما است و هيچ کسب وکاري بدون مديريت اين موارد نمي تواند موفق شود. بنابراين از راه اندازي سايت، بايد با استفاده از ساير کانال هاي بازاريابي ترافيک سايت را افزايش دهيد و از ميان کاربران جذب شده، مشتريان جديد جذب کنيد. البته فرآيند سايت سازي هم پيچيدگي هاي خاص خود را دارد و براي داشتن يک سايت عالي، بايد فرآيند پيچيده اي را طي کنيد.

سئو و بهينه سازي

تا کنون دقت کرده ايد که هنگام جستجوي يک کلمه کليدي در گوگل، برخي سايت ها بالاتر از سايت هاي ديگر هستند؟ اين امر اتفاقي نيست و بخاطر بهينه سازي سايت و سئوي آن است! سئو (Seo) به معناي بهينه سازي سايت براي موتورهاي جستجو است! هدف اصلي موتورهاي جستجو کمک به سايت ها به افزايش ترافيک و جذب کاربران است. براي افزايش ترافيک از طريق موتورهاي جستجو، سايت شما بايد استانداردهاي لازم موتورهاي جستجو (نظير گوگل و ياهو) را داشته باشد.
سئو شامل ۳ بخش مي شود
  • سئوي فني
  • سئوي داخلي
  • سئوي خارجي
هر يک از بخش هاي سئو شامل فرآيندهاي خاص خود است که تمام آن ها در بهينه سازي سايت براي موتورهاي جستجو اهميت خاص خود را دارد که خلاصه آن ها عبارت است از:  
سئوي داخلي
اين نوع مربوط به محتواي داخل سايت است! بدون سئوي داخلي هرگز نمي توانيد بر روي سئوي خارجي به درستي کار کنيد. در اين مرحله شما با تحقيق کلمات کليدي مي توانيد ارزش و ميزان جستجوي هر کلمه کليدي را پيدا کنيد و سپس براي آن کلمه کليدي، در سايت خود محتوا ايجاد کنيد.
سئوي خارجي
اين نوع بر روي بهينه سازي سايت بدون آن که بخواهد به سايت کاري داشته باشد، تمرکز مي کند. با درنظر گرفتن رقابت بالا در برخي کلمات کليدي ممکن است با سئوي داخلي نتوانيد رتبه محتواي خود را افزايش دهيد! بنابراين نياز به سئوي خارجي داريد. به عنوان مثال چنانچه از سايت هاي ديگر براي سايت يا صفحات مختلف سايت خود بک لينک بگيريد، سئوي خارجي انجام داده ايد. تاثير بک لينک زماني خوب است که شما از صفحات مرتبط با محتوا، به صفحه محتواي خود لينک داده باشيد و هر چقدر قدرت آن صفحه (پيج اتوريتي) بالاتر باشد، رتبه صفحه سايت شما بهتر مي شود. براي دريافت بک لينک تاثيرگذار مي توانيد محتوا باکيفيت توليد کنيد و آن را در سايت هاي ديگر به عنوان پست مهمان منتشر کنيد؛ سپس در همان صفحه، به صفحات سايت خود لينک بدهيد. توجه داشته باشيد که در اين صفحه نبايد تعداد زيادي لينک وجود داشته باشد! هر چقدر تعداد لينک هاي يک صفحه بيشتر باشد، تاثير آن لينک بر روي سايت شما کمتر خواهد بود.
سئوي فني
اين نوع سئو به کدنويسي و ميزان بهينه بودن آن مربوط مي شود؛ هر چقدر کدهاي سايت شما بهينه تر باشند، سرعت سايت افزايش پيدا مي کند. يکي از فاکتورهاي بسيار مهم در سئو سرعت لود است که هرچقدر بيشتر باشد، تاثير خوبي روي افزايش رتبه سايت در موتورهاي جستجو دارد. به عنوان مثال چنانچه بتوانيد کدهاي CSS و تصاوير سايت خود را بهينه سازي کنيد، سرعت بارگذاري سايت افزايش پيدا مي کند و مي توانيد به جايگاه بهتر در موتورهاي جستجو فکر کنيد.

تبليغات اينترنتي

يکي از ديگر از کانال هاي ديجيتال مارکتينگ، تبليغات اينترنتي است. در تبليغات اينترنتي شما با پرداخت هزينه تبليغ خود را به ميليون ها کاربر نمايش مي دهيد و مي توانيد محصولات يا خدمات خود را به کاربران بفروشيد. البته در تبليغات اينترنتي هدف فقط فروش نيست و ممکن است بخواهيد براي برندسازي کسب وکارتان تبليغ کنيد. با پيشرفت حوزه تبليغات اينترنتي، شما مي توانيد يک کمپين تبليغاتي هدفمند داشته باشيد! به عنوان مثال هنگام تبليغ در اينترنت مي توانيد تبليغ خود را به کاربران يک شهر خاص که بين ۲۰ تا ۲۵ سال سن دارند، نمايش دهيد. همچنين مي توانيد به آناليز کمپين تبليغاتي خود بپردازيد تا ميزان موفقيت کمپين خود را آناليز کنيد. بنظر شماف در تبليغات آفلاين (مانند بيليبورد يا تراکت تبليغاتي) امکاناتي مانند نمايش به افراد خاص يا آناليز موفقيت آن در دسترس تان است؟ قطعاً خير! تمام اين موارد از ويژگي ها و مزيت هاي ديجيتال مارکتينگ است. يکي از روش هاي تبليغ که بازدهي خوبي دارد، پرداخت به ازاي کليک (PPC) است که به ازاي هر کليک بر روي تبليغ هزينه آن را پرداخت مي کنيد. در حال حاضر بهترين سيستم PPC گوگل ادز است که علاوه بر تبليغ هدفمند، مي توانيد کمپين تبليغات کليکي خود را هم آناليز کنيد. برخي ديگر از راه کارهاي تبليغات کليکي عبارتند از: کمپين تبليغاتي فيسبوک: فيسبوک به شما کمک مي کند تا پست هاي خود را (مثل ويدئو) را به ازاي پرداخت هزينه به کاربران بيشتري نمايش دهيد. در اين کمپين شما مي توانيد پست هاي خود را در صفحه اول فيسبوک کاربران نمايش دهيد تا ميزان تعامل شما افزايش پيدا کند! به عنوان مثال مي توانيد تبليغ يکي از دوره هاي خود را در فيسبوک به عنوان يک پست منتشر کنيد و به کمک سيستم تبليغاتي فيسبوک، آن را به تعداد زيادي از کاربران مطابق ميزان بودجه خود نمايش دهيد. کمپين تبليغاتي توييتر: در توييتر شما مي توانيد برخي از پست هاي خود را با پرداخت هزينه به کاربران بيشتري نمايش دهيد! هدف از کمپين تبليغاتي توييتر ايجاد تعامل بيشتر، افزايش فالوورها و حتي افزايش نصب اپليکيشن است. تبليغات اسپانسر در لينکدين: لينکدين باتوجه به اين که اکثراً متخصصان حوزه هاي مختلف در آن حضور دارند، مي تواند شبکه بسيار مناسبي براي تبليغات کسب وکار تخصصي باشد. اين نوع تبليغات در ليندکين به Sponsored معروف است.

بازاريابي محتوا

بازاريابي محتوا يعني برندسازي، افزايش ترافيک سايت، تبديل کاربران به مشتري و جذب مشتريان جديد به کمک انواع محتوا. در دنياي ديجيتال مارکتينگ مي توان محتوا را مجموعه اي از متن، تصاوير، فيلم و صدا دانست. هدف از اجراي کمپين هاي بازاريابي محتوا جذب مشتريان بالقوه و هميشگي از طريق محتوا است! محتوا معمولاً در سايت منتشر مي شود و از ساير ابزارهاي ديجيتال براي تبليغ و افزايش ترافيک آن استفاده مي شود. به عنوان مثال شما ابتدا يک محتوا منتشر مي کنيد و سپس آن از طريق شبکه هاي اجتماعي، ايميل و… به کاربران معرفي مي کنيد.  

ابزارهاي اصلي بازاريابي محتوا عبارتند از:

  • وبلاگ؛ داشتن وبلاگ به شما کمک مي کند تا بتوانيد محتواي تخصصي به کاربران ارائه کنيد و ميزان تخصص خود را به کاربران نمايش دهيد. کاربران هم از طريق موتورهاي جستجو شما را پيدا مي کنند و چنانچه اصول بازاريابي محتوا را به خوبي بر روي محتواي خود پياده کرده باشيد، مي توانيد اطلاعات آن ها نظير ايميل يا شماره تماس را بگيريد و همچنين محصولات خود را به آن ها بفروشيد.
  • کتاب الکترونيکي؛ کتاب هاي الکترونيکي براي ارائه آموزش هاي طولاني به کاربران است! در محتواي وبلاگ شما نمي توانيد مطالب طولاني قرار دهيد؛ زيرا حوصله کاربران سر مي رود و آن را نمي خوانند. به کمک کتاب الکترونيکي مي توانيد به کاربران چيزهاي زيادي بياموزيد و اعتماد آن ها را جلب کنيد. کاربراني که توانسته ايد اعتمادشان را جلب کنيد، گزينه بسيار خوبي براي تبديل شدن به مشتريان دائمي کسب وکارتان هستند!
  • اينفوگرافيک؛ اينفوگرافيکي نوعي محتواي ترکيبي از متن و تصوير است! گاهي اوقات کاربران مي خواهند که شما به کمک محتواي بصري چيزي را به آن ها نشان دهيد و کمتر مي خواهند که چيزي را بخوانند. بنابراين به کمک اينفوگرافيک مي توانيد محتواي موردنظر خود را به صورت جذاب تر به کاربران ارائه و رضايت آن ها را جلب کنيد.
  • دوره هاي آنلاين
  • پادکست
  • وبينار
تفاوت بين داشتن يک وبلاگ و کمپين بازاريابي محتوا اين است که شما در استراتژي محتواي وبلاگ خود، براي محتواي بعدي و زمان انتشار آن ها هم برنامه ريزي داريد ولی در کمپين بازاريابي محتوا شما فقط براي همان محتوا برنامه ريزي مي کنيد. وبلاگ، يکي از ابزار بسيار عالي براي کسب وکار اينترنتي است! زيرا هنگامي که شما بتوانيد از طريق محتوا نياز کاربران را برطرف کنيد، آن ها به شما اعتماد مي کنند و به مشتريان هميشگي شما تبديل مي شوند. در مقاله “۲۵ ابزار مديريت محتوا براي بازاريابي موفق” به بررسي ابزارهاي کاربردي در زمينه مديريت محتوا پرداخته ايم که با استفاده از آن ها مي توانيد بازاريابي محتواي موفق تري داشته باشيد.

ايميل مارکتينگ

بازاريابي ايميلي يکي از روش هايي است که تا قبل از گسترش شبکه هاي اجتماعي، استفاده زيادي از آن مي شد ولی در حال حاضر استفاده از بيشتر از شبکه هاي اجتماعي استفاده مي شود! جالب است بدانيد بر هنوز هم ايميل مارکتينگ تاثير زيادي در ديجيتال مارکتينگ دارد. البته توجه داشته باشيد که منظور ما از ايميل مارکتينگ، ايميل هاي اسپمي که روزانه اينباکس همه ما را پر مي کنند، نيست. بلکه منظور ما ارسال محتواي جذاب و منحصر به فرد براي کاربران است. در بازاريابي ايميل افراد خودشان مي خواهند که در ليست ايميل هاي شما قرار بگيرند و اين مسئله به اين معني است آن ها مي خواهند با شما در ارتباط باشند. در اصل افرادي که حاضر هستند که براي آن ها ايميل ارسال کنيد، شما را دوست دارند و مي خواهند ايميل ها را از شما دريافت کنند. اين دسته از کاربران پتانسيل تبديل شدن به مشتريان را دارند!

ايميل ها معمولاً به روش هاي زير دريافت مي شوند:

  • کاربراني که مشترک خبرنامه وبلاگ شما مي شوند.
  • بازديدکنندگان سايت که چيزي را به وسيله ايميل دانلود مي کنند.
  • مشترياني که چيزي از شما خريداري مي کنند.
  • کاربراني که براي دريافت تخفيف ايميل خود را به شما مي دهند.
  • و…
بسياري از کسب وکارها از ابزارهاي مختلف براي دريافت ايميل کاربران استفاده مي کنند و سپس چندين قيف فروش ايجاد مي کنند تا بتوانند کاربران خود را به مشتري تبديل کنند.

بازاريابي شبکه هاي اجتماعي

يکي از کانال هاي بسيار مهم در ديجيتال مارکتينگ، بازاريابي شبکه هاي اجتماعي است. هدف اصلي از ايجاد کمپين در شبکه هاي اجتماعي برندسازي و جلب اعتماد کاربران است. در مراحل بعدي کمپين هاي تبليغاتي مي توانيد براي هدايت کاربران به سايت و حتي فروش مستقيم محصول استفاده کنيد. يه عنوان مثال به قيف بازاريابي کمپين هاي فيسبوک توجه کنيد:
بالاي قيف، برندسازي
اين بخش از قيف بازاريابي مربوط به بخش برندسازي کاربران است. اين بخش از کمپين تبليغاتي براي اين است که کاربران بيشتري تبليغات شما را ببينند و با نام برند شما آشنا شوند!
بخش دوم قيف، هدايت کاربران به سايت
پس از مرحله اول قيف که باعث برندسازي مي شود، وارد بخش دوم قيف مي شويم که براي هدايت کاربران از شبکه هاي اجتماعي به سايت است. در اصل بنابراين از آن که کاربر با برند شما آشنا شد، مي توانيد آن ها را به سايت خود هدايت کنيد و سپس کاري انجام دهند! مثلاً اپليکيشن برند شما را نصب کنند يا يا فرمي را پر کنند. همچنين مي توانيد براي تشويق آن ها به چنين کاري، يک ارزش افزوده ايجاد کنيد؛ ارائه يک کد تخفيف يا يک فايل ارزشمند به صورت رايگان مي تواند کاربران را تشويق کند.
بخش سوم قيف، تبديل کاربران به مشتري
بخش نهايي و ارزشمند براي کسب وکارها، اين بخش است. شما مي توانيد بنابراين از آن که کاربر را به سايت خود هدايت کرديد، آن ها را به مشتري تبديل کنيد. تبديل کاربران بستگي به هدف شما دارد؛ مثلاً مي تواند فروش محصول يا عضويت در سايت باشد! هدف شما بايد از اين مرحله کاملاً روشن و واضح باشد. اگر تازه کار هستيد يا زمان زيادي براي مديريت شبکه هاي اجتماعي نداريد، ابزارهاي مختلف وجود دارند که به شما در زمينه مديريت صفحات اجتماعي به صورت خودکار کمک مي کنند. مثلاً مي توانيد محتواي خود را به صورت خودکار در زمان مشخص شده منتشر کنيد. چنانچه مي خواهيد با اين ابزارها آشنا شويد، پيشنهاد مي کنم مقاله ابزارهاي مديريت محتواي شبکه هاي اجتماعي را بخوانيد.

همکاري در فروش

يکي از قديمي ترين روش هاي بازاريابي، همکاري در فروش يا Affiliate Marketing است. اين روش با گسترش اينترنت و کاربران آن رشد زيادي داشته است و اکثر فروشگاه هاي اينترنتي بزرگ، از اين روش به افزايش فروش محصولات خود کمک کرده اند. در اين روش شما بازاريابي محصولات ساير کسب وکارها را برعهده مي گيريد و به ازاي هر فروش، کميسيون دريافت مي کنيد. جالب است بدانيد شرکتي مانند آمازون از اين روش استفاده مي کند و ماهانه ميليون ها دلار به حساب بازاريابان خود واريز مي کند. اگر کسب وکار شما به گونه اي است که محصول يا خدماتي براي ارائه داريد، مي توانيد در استراتژي خود راه کارهايي براي ترغيب کاربران به همکاري در فروش دعوت کنيد. به عنوان مثال مي توانيد پورسانت خوبي درنظر بگيريد تا در ابتدا فقط مشتريان شما افزايش پيدا کند و بنابراين از مدتي کميسيون افراد قديمي را نگه داريد و کميسيون همکاران جديد را تا حدي کاهش دهيد. البته باز هم لازم است بدانيد که اين مسئله کاملاً به کسب وکار شما بستگي دارد و ممکن است راه کار ديگري بتواند مفيد باشد.

بازاريابي درون گرا

يکي ديگر از بخش هاي جذاب در ديجيتال مارکتينگ، بازاريابي درون گرا است. اين نوع بازاريابي سعي مي کند تا با استفاده از محتوا نظر کاربران را جلب و آن ها را به مشتري تبديل کند. بازاريابي درون گرا شامل ۴ مورد مي شود:
  • توليد محتوا
  • جلب توجه کاربران
  • ايجاد تعامل با کاربران
  • رضايت کاربران
هدف اين روش ايجاد تعامل دوطرفه با کاربران است که در نهايت منجر به افزايش فروش کسب وکارهاي مي شود. در حالت کلي قيف تمام روش هاي ديجيتال مارکتينگ يکي است ولی گاهي نام آن ها تغيير مي کند! در حقيقت تمام آن ها از ۳ بخش زير تشکيل شده اند:
  • بخشي که کاربران با برند شما آشنا مي شوند.
  • بخشي که کاربران با برند شما تعامل برقرار مي کنند.
  • بخشي که کاربران به مشتري متبديل مي شوند.
در برخي از روش هاي بازاريابي در ديجيتال مارکتينگ، هر يک از اين بخش ها به چند بخش تقسيم بندي مي شوند تا آناليز دقيق تري داشته باشيد.

موبايل مارکتينگ

يکي ديگر از روش هاي بسيار عالي در ديجيتال مارکتينگ، بازاريابي موبايلي است. به عبارت ديگر شما در موبايل مارکتينگ مي توانيد کاربران را از طريق اپليکيشن هاي موبايل به سايت خود هدايت کنيد. همچنين يکي از راه هاي بسيار عالي براي موبايل مارکتينگ، طراحي نرم افزار مربوط به کسب وکارتان است تا با انتشار آن در گوگل پلي يا بازار بتوانيد کاربران جديد جذب کنيد. همچنين مي توانيد با پرداخت هزينه به سيستم هاي مختلف، تبليغات کسب وکارتان را در اپليکيشن هاي مختلف نمايش دهيد و کاربر جذب کنيد. توجه! بازاريابي ايميلي با مسئله واکنش گرا بودن سايت براي موبايل متفاوت است! در بازاريابي موبايلي شما مي توانيد تبليغات خود را در ساير اپليکيشن ها نمايش دهيد ولی واکنش گرا بودن براي سئوي سايت اهميت زيادي دارد؛ زيرا موتورهاي جستجو نظير گوگل سايت هاي غيرواکنش گرا را در ميان نتايج نشان نمي دهد و اين به معناي از دست رفتن مخاطبان احتمالي است.

ويدئو مارکتينگ

ويدئو مارکتينگ يکي از مفاهيم تقريباً جديد به شمار مي رود که البته در همين مدت کوتاه توانسته محبوبيت زيادي کسب کند. در حال حاضر يوتيوب بزرگ ترين شبکه براي ويدئو مارکتينگ به حساب مي آيد و توانسته رتبه دوم موتورهاي جستجو را کسب کند. مطابق گزارش ها، هر کسي که بخواهد يک محصول جديد خريداري کند، ابتدا بررسي هاي محصول موردنظرش را در يوتيوب مشاهده مي کند و سپس اقدام به خريد آن مي کند. بهترين راه کار براي موفقيت بيشتر، استفاده از ويدئو در کمپين هاي تبليغاتي، محتوا، بازاريابي شبکه هاي اجتماعي و سايت است. هنگامي که شما يک ويدئو به کمپين خود اضافه مي کنيد، کاربران بيشتر تشويق مي شوند تا از کمپين شما بازديد کنند. همچنين هنگام استفاده از محتواي ويدئوي در سايت خود، گوگل براي محتواي شما ارزش بسيار زيادي قائل مي شود و رتبه سايت شما در گوگل، بهبود زيادي پيدا مي کند. براي اجراي کمپين هاي ويدئويي خود مي توانيد از يوتيوب، فيسبوک و… استفاده کنيد. البته لازم است بدانيد که کمپين هاي ويدئويي بسيار هزينه بر هستند و بهترين کار، ادغام ويدئو با ساير کمپين هاي تبليغاتي است! زيرا با اين کار بازدهي شما افزايش زيادي پيدا مي کند و به راحتي مي توانيد برندسازي، فروش محصول يا هر هدف ديگري که از اجراي کمپين تبليغاتي داريد، انجام دهيد.

ايجاد روابط عمومي در فضاي آنلاين

يکي ديگر از راه هاي بسيار عالي در ديجيتال مارکتينگ، ايجاد روابط عمومي در فضاي آنلاين است. مجلات و روزنامه هاي سنتي يادتان هست؟ بخش مصاحبه هميشه جذاب ترين بخش روزنامه و مجلات براي اکثر افراد است. براي ايجاد روابط عمومي در شبکه هاي اجتماعي مي توانيد راه کارهاي زير را امتحان کنيد: دسترسي به خبرنگاران از طريق شبکه هاي اجتماعي: يکي از راه هاي بسيار عالي که باعث ايجاد روابط و مشتريان جديد در کسب وکارتان مي شود، دسترسي به خبرنگاران است. شما مي توانيد نظر خوانندگان مصاحبه خود را با گفتگوي جذب جلب و آن ها را به مشتريان کسب وکار خود تبديل کنيد. تعامل با نظرات آنلاين مشتريان کسب وکارتان: شما مي توانيد با کاربران صفحات اجتماعي خود تعامل برقرار کنيد! مثلاً پاسخ دادن به کامنت هاي آن ها باعث مي شود تا آن ها متوجه شوند که براي شما ارزش زيادي دارند. اين مسئله کمک زيادي به افزايش مشتريان کسب وکارتان مي کند! دريافت نظرات در بخش وبلاگ: چنانچه محتواي وبلاگ شما مفيد باشد، کاربران براي شما کامنت هايي ارسال مي کنند و با پاسخ دادن به آن ها، مي توانيد تعامل بسيار خوبي کسب کنيد.

ابزارهاي بازاريابي آفلاين

يکي ديگر از مهم ترين بخش هاي ديجيتال مارکتينگ، مربوط به بازاريابي آفلاين است؛ يعني چيزي که ربطي به اينترنت ندارد ولی با ابزارهاي ديجيتال سر و کار دارد. در اين بخش قصد داريم به بررسي مهم ترين ابزارهاي بازاريابي آفلاين بپردازيم تا چنانچه در کسب وکار خود نياز داشتيد، از آن ها استفاده کنيد. البته توجه داشته باشيد که چنانچه کسب وکاري داريد، ابتدا بايد از ابزارهاي آنلاين ديجيتال مارکتينگ استفاده کنيد و ممکن است ابزارهاي آفلاين براي شما خيلي کاربرد نداشته باشند. به عنوان مثال يک شرکت تازه کار نمي تواند هزينه هاي چندين ميليون توماني براي بازاريابي از طريق تلوزيون يا بيليبورد را پرداخت کند! در ادامه همراه ما باشيد.

بازاريابي تلوزيوني

برخلاف تصور بسياري از بازاريابان، بازاريابي تلوزيوني يک بازاريابي مُرده نيست! بلکه نوعي بازاريابي بسيار فعال است ولی هزينه هاي آن نسبت به ساير روش هاي ديجيتال مارکتينگ، بيشتر است. در حال حاضر ما نمي توانيم اطلاعات زيادي از مخاطبان يک شبکه تلوزيوني داشته باشيم؛ به عنوان مثال فقط مي دانيم که مخاطبان شبکه هاي ورزشي، افرادي هستند که به ورزش علاقه دارند ولی اين اطلاعات به صورت دقيق نيست! به گفته کارشناسان حوزه تلوزيون، تا سال هاي آينده اطلاعات بسيار دقيقي از افراد در دست ما قرار مي گيرد و بر اين اساس مي توانيم بگوييم بازاريابي تلوزيوني بسيار کاربردي خواهد بود.

بازاريابي پيامکي

بازاريابي پيامکي تا پيش از رونق بازاريابي شبکه هاي اجتماعي يکي از پرکاربردترين و موثرترين ابزارهاي بازاريابي به شمار مي رفت ولی با ظهور شبکه هاي اجتماعي و رشد آن ها، استفاده از آن کمي کم رنگ تر شد. با اين وجود هنوز هم بازاريابي پيامکي يکي از تاثيرگذارترين ابزارهاي ديجيتال مارکتينگ است که با استفاده از آن مي توانيد مشتريان بالقوه خود را از محصولات يا خدمات جديد خود (يا تخفيف هاي کسب وکارتان) آگاه کنيد.

بازاريابي راديويي

در سال هاي اخير کاربران کمتري راديو گوش مي دهند ولی باز هم مخاطبان خاص خود را دارد! بنابراين مي توان يکي از ابزارهاي ديجيتال مارکتينگ را بازاريابي راديويي دانست! ولی امشکل اصلي در بازاريابي راديويي اين است که شما هيچ وقت نمي توانيد ميزان بازده آن را آناليز کنيد. اين روش بيشتر براي کسب وکارهاي محلي مناسب است! مثلاً چنانچه قرار است رويدادي در يک شهر مشخص برگزار کنيد، مي توانيد از راديوي آن شهر براي اطلاع رساني استفاده کنيد و بخشي از بودجه خود را به آن اختصاص دهيد. البته باز هم لازم است بگوييم که در حال حاضر اين روش خيلي موثر نيست و چنانچه بودجه شما محدود است، به سراغ آن نرويد! همچنين چنانچه محدوديت بودجه نداريد، بازهم بخشي کوچکي از بودجه خود را براي آن صرف کنيد؛ زيرا تاثيرگذاري آن به اندازه ساير روش هاي ديجيتال مارکتينگ نيست.

بازاريابي از طريق بيليبورد تبليغاتي ديجيتال

اگر در خيابان هاي شهرهاي مدرن و بزرگ نگاه کنيد، حتماً متوجه بيليبوردهاي ديجيتالي (به جاي بيليبوردهاي بنري) مي شويد. اين بيليبوردها به کمک ابزارهاي ديجيتال تبليغات را به افراد نشان مي دهد. البته اين روش هزينه زيادي دارد و باز هم چنانچه بودجه شما محدود است، استفاده از آن را پيشنهاد نمي کنيم. تا اينجا به بررسي تمام ابزارهاي ديجيتال مارکتينگ (آنلاين و آفلاين) پرداختيم تا بتوانيد با درنظر گرفتن نيازهاي کسب وکار خود، از يک يا چند مورد آن ها استفاده کنيم. در ادامه مي خواهيم به بررسي استراتژي ديجيتال مارکتينگ بپردازيم تا بدانيد چگونه مي توان از اين ابزارها و روش ها به بهترين شکل ممکن استفاده کرد! همراه ما باشيد.

استراتژي ديجيتال مارکتينگ چيست؟

استراتژي بازاريابي ديجيتال نوعي نقشه راه است که به شما مي گويد مطابق هدف تان، چطور مي توان از روش ها و ابزارهاي ديجيتال مارکتينگ استفاده کرد تا در نهايت به اهداف تجاري خود برسيد! هنگامي که شما يک استراتژي ديجيتال مارکتينگ طراحي مي کند، در آن مشخص مي شود که از کدام کانال هاي بازاريابي استفاده کنيد، براي هر کانال چقدر منابع (افراد فعال در آن، زمان و بودجه) استفاده کنيد و در نهايت، چه انتظاري از نتيجه کمپين خود داريد؟ تمام اين کارها براي اين است که بتوانيد به نتايج دلخواه خود برسيد و تا زماني که ندانيد از هر کانال يا روش ديجيتال مارکتينگ چه انتظاري داريد، نمي توانيد کمپين موفقي داشته باشيد. يکي از اشتباهات متداول بين بازاريابان ديجيتال اين است که مي خواهند تمام روش هاي ديجيتال مارکتينگ را به صورت هم زمان استفاده کنند و در کمترين زمان ممکن نتيجه دلخواه را بگيرند. در اين صورت نتيجه دلخواهي نمي گيرند و در نهايت کمپين هاي آن ها با شکست مواجه مي شود. البته دلايل ديگري هم براي شکست کمپين هاي ديجيتال مارکتينگ وجود دارد؛ به عنوان مثال برخي از کسب وکارها تخصص کافي براي انجام اين کار ندارند يا بودجه زيادي که متناسب با کسب وکارشان نيست را براي اجراي کمپين هاي خود خرج مي کنند که درست نيست! بهترين کار اين است که با مشاوران ديجيتال مارکتينگ مشورت کنيد تا بهترين استراتژي را طراحي کنيد. براي آن که با يک استراتژي ديجيتال مارکتينگ واقعي آشنا شويد، در ادامه به بررسي يک نمونه عملي استراتژي ديجيتال مارکتينگ مي پردازيم. البته توجه داشته باشيد که هر کسب وکاري بايد با درنظر گرفتن نيازها و اهداف، استراتژي مناسب خود را تدوين کنند؛ بنابراين اصلاً پيشنهاد نمي کنيم استراتژي زير را براي کسب وکار خود پياده سازي کنيد.

نمونه استراتژي ديجيتال مارکتينگ؛ از صفر تا صد

نمونه استراتژي ديجيتال مارکتينگي که در اين بخش بررسي مي کنيم، مربوط به يک کسب وکاري است که محصولات ديجيتال نظير دوره هاي آنلاين، کتاب هاي الکترونيکي و… ارائه مي کند. بنابراين چنانچه کسب وکارتان در اين حوزه فعاليت مي کند، مي تواند وجه مشترک زيادي با اين استراتژي داشته باشد! در ۹ مرحله اين استراتژي با ما همراه باشيد:

مرحله اول) راه اندازي وبسايت

اولين قدمي که براي استراتژي ديجيتال مارکتينگ اين کسب وکار در نظر گرفته شده، راه اندازي يک سايت استاندارد و بهينه است. اين سايت بايد متناسب با نيازهاي کاربران، تجربه کاربري مناسب و واکنش گرا براي موبايل و تبلت باشد. همچنين بايد چندين صفحه فرود براي ارائه محصولات و پيشنهاد آن ها به کاربر باشد تا کاربران را از کانال هاي مختلف ديجيتال مارکتينگ به اين صفحات هدايت کنيد.

مرحله دوم) سئو و بهينه سازي

در مرحله دوم که بنابراين از سايت سازي بهينه است، سئو و بهينه سازي آن اهميت زيادي دارد. در اصل بدون سئو نمي توانيد سايت خود را در موتورهاي جستجو بالا بياوريد و رتبه خوبي کسب کنيد! مطابق اهداف و کلمات کليدي خود، بايد نقشه سئو را در استراتژي ديجيتال مارکتينگ بياوريد و آن را اجرا کنيد. سئو به ۳ بخش فني، داخلي و خارجي تقسيم بندي مي شود که هر يک از آن ها اهميت و فرآيندهاي خاص خود را دارند. تحقيق کلمات کليدي هم در اين بخش قرار مي گيرد و بايد بدانيد که در حوزه فعاليتي شما کاربران چه کلمات کليدي اي را جستجو مي کنند!

مرحله سوم) بازاريابي محتوا

پس از تعيين کلمات کليدي بايد به دنبال بازاريابي محتوا براي کلمات کليدي تحقيق شده باشيد و اين کار نيازمند استراتژي محتوا است.

در استراتژي محتوا بايد بخش هاي زير قرار بگيرد:

  • تعيين نوع محتوا؛ متني، صوتي يا ويدئويي
  • کلمه کليدي هر محتوا
  • زمان انتشار محتوا
  • نحوه توزيع محتوا (بر اساس ابزارهاي مختلف نظير شبکه هاي اجتماعي)
البته ممکن است موارد ديگري نظير نويسنده هر محتوا هم در آن قرار بگيرد ولی ۴ مورد بالا ضروري ترين مواردي هستند که بايد در استراتژي محتوا قرار بگيرند.

مرحله چهارم) بازاريابي شبکه هاي اجتماعي

در اين بخش شما بايد از شبکه هاي اجتماعي براي برندسازي و توزيع محتوا استفاده کنيد. در اصل هدف اول شما نبايد فروش محصول باشد، بلکه بايد کاربران را به سايت خود هدايت کنيد و در آن جا پيشنهاد محصولات خود را بدهيد. البته بازاريابي شبکه هاي اجتماعي هم نيازمند استراتژي خاص خود است؛ به عنوان مثال بايد پرسوناي مخاطب خود را ايجاد کنيد و مخاطبان خود را بشناسيد. همچنين بايد برنامه اي براي انتشار محتوا در آن داشته باشيد. هدف نهايي در شبکه هاي اجتماعي جذب مخاطباني است که احتمالاً به محصول شما علاقه يا نياز دارند!

مرحله پنجم) ايميل مارکتينگ

پس از شبکه هاي اجتماعي، ايميل مارکتينگ اهميت بسيار زيادي دارد. شما بايد بتوانيد ليست ايميل کاربران خود را به کمک روش هاي مختلفي جمع آوري کنيد و در نهايت براي آن ها ايميل ارسال کنيد. ايميل ها مي توانند رويدادها، محصولات جديد، محتواي سايت و… را به کاربران اطلاع رساني کنند. در اصل در کمپين هاي ايميل مارکتينگ اهداف مختلفي وجود دارد که بايد متناسب با اهداف خود کمپين ها را آناليز کنيد. پيشنهاد مي کنم در کمپين هاي ايميل مارکتينگ خود چندين قيف ايجاد کنيد تا کاربران خود از مرحله برندسازي تا تبديل به مشتريان آناليز کنيد.

مرحله ششم) تبليغات پرداخت به ازاي کليک

در کنار ۶ مرحله قبل مي توانيد يک کمپين پرداخت به ازاي کليک در سيستم گوگل ادز ايجاد کنيد تا کاربراني که کلمات کليدي مرتبط با کسب وکار شما را جستجو مي کنند، تبليغ شما در بالاي تمام نتايج جستجو نمايش داده شود. کاربر با کليک بر روي آن وارد سايت شما مي شود و مي تواند خدمات يا محصولات شما را مشاهده کند. در سيستم گوگل ادز مي توانيد تبليغات خود را آناليز کنيد و يک قيف فروش ايجاد کنيد تا بدانيد نقاط ضعف يا قوت کمپين شما در چه بخش هايي بوده است.

مرحله هفتم) بازاريابي ويدئويي

بازاريابي ويدئويي يکي از مهم ترين بخش هاي ديجيتال مارکتينگ را شامل مي شود که تاثير بسيار زيادي روي مخاطبان دارد. محتواي ويدئويي جذاب توليد کنيد و آن ها را در اينستاگرام، يوتيوب و فيسبوک منتشر کنيد؛ البته بايد سعي کنيد محتواي خود را با راه کارهاي مناسبي توزيع کنيد تا مخاطبان هدف کسب وکارتان آن را ببينند. البته شبکه هاي اجتماعي ديگري هم وجود دارند که مخاطبان شما در آن جا منتظر شما هستند! بنابراين چنانچه منابع کافي داريد، فعاليت خود را در ساير شبکه هاي اجتماعي هم گسترش دهيد. بهترين راه کار اين است که براي پست هاي وبلاگ خود ويدئو توليد کنيد و براي توزيع آن، ويدئوي آن را در شبکه هاي اجتماعي مختلف منتشر کنيد و سپس به همان پست لينک دهيد. در اين حالت بيشترين بازخورد را از کاربران مي گيريد و نرخ تبديل کاربران بسيار زياد است.

مرحله هشتم) بازاريابي موبايلي

يکي ديگر از راه هاي جذب مخاطبان، ايجاد اپليکيشن موبايل است که با استفاده از آن کاربران بتوانند به راحتي به محتواي سايت شما دسترسي داشته باشند! به عنوان مثال ديجي کالا اپليکيشن بسيار مناسبي را طراحي کرده است که بسياري از کاربران به جاي سايت، از آن استفاده مي کنند. با درنظر گرفتن اين که استفاده کاربران از موبايل بسيار بيشتر از دسک تاپ است، اين روش کاملاً منطقي و تاثيرگذار خواهد بود.

مرحله نهم) آناليز و تحليل نتايج

در مرحله نهايي که تمام ابزارهاي ديجيتال مارکتينگ را استفاده کرديد، زمان آن رسيده که فعاليت هاي خود را آناليز و تحليل کنيد. در اصل تمام فعاليت هاي شما براي رسيدن به اهداف تجاري است و ميزان رسيدن به اهداف تجاري تنها با آناليز و تحليل مشخص مي شود. استفاده از سرويس گوگل آناليتيکس (يا همان گوگل آناليز) مي تواند به شما در اين زمينه کمک زيادي کند! کافي است تنظيمات آن را به خوبي بر روي سايت يا اپليکيشن خود انجام دهيد تا آمار دقيقي از کاربران، نرخ تبديل، قيف بازاريابي و… داشته باشيد. يک پيشنهاد! به شما پيشنهاد مي کنيم براي کمپين هاي ديجيتال مارکتينگ خود يک فايل اکسل باز کنيد و تمام اطلاعات مربوط به تبليغات نظير هزينه هر کليک، تبديل ها، افرادي که وارد سايت شده اند و… را وارد کنيد. ۹ مرحله بالا تنها خلاصه اي از يک استراتژي ديجيتال مارکتينگ است که ممکن است شما يک کسب وکار کوچک داشته باشيد و بودجه و منابع شما براي انجام تمام اين موارد کافي نباشد. کاري که شما بايد انجام دهيد، ترتيبي است که در بالا به آن اشاره کرديم. به عنوان مثال چنانچه سايتي نداشته باشيد، سئو به درد شما نخواهد خورد! بنابراين مراحل بالا را به ترتيب اجرا کنيد و در نهايت افزايش ترافيک، رتبه، فروش و مشتريان خود را تجربه کنيد.

اتوماسيون ديجيتال مارکتينگ

براي آن که بتوانيد تمام بخش هاي ديجيتال مارکتينگ را به بهترين شکل ممکن انجام دهيد، مي توانيد از نرم افزارهاي اتوماسيون استفاده کنيد. به عنوان مثال چنانچه مي خواهيد هر روز در شبکه هاي اجتماعي پستي را ارسال کنيد، به کمک ابزارهاي مختلف مي توانيد پست هاي يک هفته را تنها در چند دقيقه به ابزار موردنظر ارائه کنيد تا به صورت خودکار و در همان زمان مشخص شده منتشر کند. در اين بخش به کاربرد اتوماسيون در ديجيتال مارکتينگ مي پردازيم:   خبرنامه هاي ايميلي: با استفاده از سيستم اتوماسيون مي توانيد برخي ايميل ها نظير ثبت نام کاربران يا مطالب پربازديد را به صورت خودکار براي کاربران ارسال کنيد. از طرف ديگر به کمک سيستم هاي خبرنامه مي توانيد شرط هايي مشخص کنيد که ايميل هاي خاص، براي افرادي با ويژگي خاص ارسال شود و ايميل مارکتينگ هدفمند داشته باشيد. برنامه ريزي براي انتشار پست در شبکه هاي اجتماعي: هر کسب وکاري براي پيشرفت نياز به انتشار منظم پست در شبکه هاي اجتماعي دارد ولی ارسال روزانه آن زمان گير و تکراري است. سيستم هاي مختلفي به شما کمک مي کنند تا بتوانيد پست هاي مشخص شده را در زمان معين به صورت خودکار در تمامي شبکه هاي اجتماعي ارسال کنيد. هدايت کاربران: يکي از مسائل مهم در ديجيتال مارکتينگ هدايت کاربران مطابق معيارهاي مختلف است. با اتوماسيون ديجيتال مارکتينگ مي توانيد اين کار را به صورت کاملاً هوشمند و هدفمند انجام دهيد. آناليز و گزارش دهي کمپين ها: براي آن که بتوانيد متوجه ميزان موفقيت و رسيدن به اهداف کمپين ها شويد، نياز به آناليز و گزارش دهي داريد. هر سيستمي معمولاً سيستم آناليز دقيق دارد و مي توانيد نتايج کمپين ها را با درنظر گرفتن اهداف خود آناليز کنيد. به عنوان مثال سيستم گوگل آناليز يکي از مواردي است که در زمينه آناليز فاکتورهاي موفقيت نظير نرخ تبديل، نرخ کليک و… کمک زيادي به شما مي کند.

شغل هاي مربوط به حوزه ديجيتال مارکتينگ

در حوزه ديجيتال مارکتينگ شغل ها و عنوان هاي مختلفي وجود دارد که هريک از آن ها وظايف خاص خود را دارند. در اين بخش قصد داريم شغل هاي مختلف مربوط به حوزه ديجيتال مارکتينگ را بررسي کنيم:

مدير ديجيتال مارکتينگ

نقش مدير ديجيتال مارکتينگ، طراحي استراتژي مناسب براي کسب وکارها است. اين فرد باتوجه به محدوديت منابع و زمان تصميم مي گيرد که از کدام کانال هاي ديجيتال مارکتينگ استفاده کند. همچنين در مورد ميزان بودجه اختصاص داده شده به هريک از يک از روش هاي ديجيتال مارکتينگ تصميم مي گيرد که البته اين کار معمولاً با مشورت تيم ديجيتال مارکتينگ انجام مي شود. از طرف ديگر مدير ديجيتال مارکتينگ، بر روي ساير بخش هاي مربوط به ديجيتال مارکتينگ و مديران آن نظارت مي کند تا کمپين ها بهترين نتيجه را بدهند. مدير ديجيتال مارکتينگ بايد تخصص کافي در بخش سئو، شبکه هاي اجتماعي، بازاريابي محتوا و تبليغات اينترنتي را داشته باشد. با توجه به بخش قبلي، نمي توان يک سئوکار را مدير بازاريابي ديجيتال دانست! زيرا چنين فردي علاوه بر سئو، بايد تخصص کافي در بخش هاي ديگر را هم داشته باشد. مي توان گفت يک مدير ديجيتال مارکتينگ موفق، سئوکار با تجربه اي است که در حوزه هاي ديگر هم تخصص کافي را دارد.

مدير بازاريابي محتوا

مدير بازاريابي محتوا کسي است که استراتژي محتوا مي چيند؛ بنابراين او تصميم مي گيرد که چه محتوا توليد و منتشر شود. از طرف ديگر در مورد نحوه توزيع محتوا و کانال هاي توزيع آن تصميم مي گيرد.

مدير رسانه ها و شبکه هاي اجتماعي

وظيفه اين فر د ارتقاء سطح يک کسب وکار از طريق رسانه ها و شبکه هاي اجتماعي است. اين فرد به صورت مستقيم با مدير بازاريابي محتوا در ارتباط است تا محتواي مناسب را در شبکه هاي اجتماعي مناسب و همچنين زمان مناسب منتشر کند. در اصل وظيفه توزيع محتوايي که بخش محتوا توليد کرده است، بر عهده اين بخش است.

مدير سئو

مدير سئو وظيفه انجام سئو و بهينه سازي سايت را دارد! مدير اين بخش هم ارتباط نزديکي با مدير شبکه هاي اجتماعي و مدير بازاريابي محتوا دارد و بايد بتوانيد به تيم محتوا کمک کند تا محتوا بهينه بنويسد. از طرف ديگر مدير اين بخش بايد از بهترين شبکه هاي اجتماعي که در سئو تاثير زيادي دارند را به مدير بخش بازاريابي شبکه هاي اجتماعي معرفي کند تا بهترين سيگنال ها را براي سايت دريافت کند.

مدير تبليغات کليکي

مدير تبليغات کليکي وظيفه مديريت کمپين هاي تبليغات کليکي را دارد تا متناسب با بودجه، بهترين سيستم هاي تبليغات کليکي را معرفي کند. همچنين بايد کمپين ها را به صورت بهينه طراحي کند تا بهترين نتيجه را دريافت کند.

مدير ايميل مارکتينگ

مدير بخش ايميل مارکتينگ وظيفه ارسال ايميل ها را برعهده دارد و بايد بتواند کمپين هاي ايميل مارکتينگ را به گونه اي طراحي کند که بهترين بازخورد را از مشتريان دريافت کند. همچنين يکي از مهم ترين مسئوليت هاي مدير ايميل مارکتينگ، قابليت آناليز کمپين هاي ايميلي است تا به مرور زمان بتواند نتيجه دريافتي از ايميل هاي ارسالي در بخش تبديل بهبود ببخشد. توجه داشته باشيد که ايميل مارکتينگ تنها ارسال ايميل به کاربراني که در خبرنامه عضو شده اند، نيست! بلکه بايد يک استراتژي دقيق براي آن داشته باشيد تا بتوانيد نتيجه خوبي از آن دريافت کنيد.

مفهوم ديجيتال مارکتينگ را اشتباه نگيريد!

باتوجه به اين که مفهوم ديجيتال مارکتينگ تقريباً يک مفهوم جديد است، بايد توجه داشته باشيد که آن را با بازاريابي اينترنتي اشتباه نگيريد! همان طور که گفتيم مفهوم ديجيتال مارکتينگ تنها مربوط به فضاي آنلاين نيست و مي توانيد از ابزارهاي ديگري نظير تلوزيون، راديو، اس ام اس و… ابزارهاي ديجيتال (نه آنلاين!) هستند هم استفاده کنيد. در حقيقت بازاريابي اينترنتي زيرمجموعه اي از ديجيتال مارکتينگ است! همچنين چنانچه تنها از شبکه هاي اجتماعي براي بازاريابي استفاده مي کنيد، شما از ديجيتال مارکتينگ استفاده نکرده ايد، بلکه زيرمجوعه اي از ديجيتال مارکتينگ را مورد استفاده قرار داده ايد! بنابراين ديجيتال مارکتينگ دنياي بسيار گسترده اي دارد و چنانچه تنها از يک يا چند زيرمجموعه آن استفاده مي کنيد، نبايد خودتان را متخصص ديجيتال مارکتينگ بدانيد.  

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *