اينستاگرام با بيش از ۱ بيليون کاربر در سراسر جهان و البته محبوبيتي که بين ما ايراني‎ها پيدا کرده، بستر بسيار مناسبي براي بازاريابي و پياده کردن استراتژي­‎هاي کسب­ و کار است. در عين حال شايد به راحتي بتواند بيزينس‎­هاي بزرگ را قرباني اشتباهات کوچک کند. چنانچه بازاريابي در اينستاگرام شما نيز به خوبي کار نمي­‎کند و شما فکر مي‎­کنيد اشتباهاتي داريد که باعث اين اتفاق شده اند بهتر است در اين مقاله با ما همراه باشيد تا به بررسي ۳ اشتباه مهم بازاريابي در اينستاگرام بپردازيم. ما قرار است ۳ اشتباه رايج از ديد تعدادي از بازاريابان بزرگ اينستاگرام را بررسي کنيم و ببينيم چگونه ميتوان تا حد امکان از آنها دوري کرد!
  1. استفاده نادرست از هشتگ اينستاگرام
در سال ۲۰۱۸، اينستاگرام قابليت جديدي به اپليکيشن موبايل خود اضافه کرد. قرار دادن هشتگ در بيو به طوريکه  قابل کليک کردن و دنبال کردن پست هاي مربوط به آن هشتگ باشد. اشتباهي که بسياري از کاربران مرتکب مي‎شوند قرار دادن تعداد زيادي هشتگ در بيو پر.فايل است، درست مشابه کاري که معمولا در توييتر انجام مي­‎دهند. ولی چرا اين کار ايدهي خوبي نيست؟ نکته ي اول اين است که هشتگ­‎هاي بيو شما هيچ تاثيري در نتايج جستجوي اينستاگرام ندارند. در اصل چنانچه کسي در اينستاگرام کليد واژه‎­اي را جستجو کند، اثري از بيو شما (به همراه هشتگ­‎هايي که در آن قرار داده‎­ايد) در نتايج جستجو نخواهد بود! در اصل تنها فيلدهايي که موتور جستجوي اينستاگرام اسکن مي­‎کند، نام و شناسه کاربري هستند. نکته ي دوم در اين مورد که نه تنها کمکي نمي‎کند بلکه مي‎تواند براي شما مشکل ساز شود اين است که با قرار دادن هشتگ­‎هاي محبوب اينستاگرام يا هشتگ­‎هايي که به محتواي صفحات ديگر هدايت مي‎­کنند، مراجعه کنندگان صفحه خود را به سمت صفحات ديگر منحرف مي‎­کنيد! بله به همين سادگي. بگذاريد با يک مثال مساله را روشن کنم. فرض کنيد شما يک عکاس هستيد و از هشتگ #عکاسي يا #Photography در بيو خود استفاده مي‎­کنيد. زماني که افراد روي هشتگ کليک کنند در اصل صفحه ي شما را ترک کرده و به سمت ميليون‎­ها پست ديگر که به شما و صفحه تان مرتبط نيست هدايت مي‎شوند. به نظر نمي‎­آيد هيچ دليل قانع کننده­‎اي براي بيرون انداختن و منحرف کردن افراد از صفحه ي خود، آن هم به اين شکل داشته باشيد! نکته ي آخر اين است که ليستي از هشتگ‎­ها در بيو اينستاگرام به نظر غير حرفه‎­اي مي‎­آيد و معمولا نمي‎تواند براي ترغيب فالوئرهاي جديد موفق عمل ­‎کند. بنابراين براي اينکه دچار اين مشکلات نشويد، در بيو خود از هشتگ استفاده نکنيد. البته ممکن است در مواردي اين کار به نفع شما تمام شود. مثلا چنانچه از هشتگ يک برند که مرتبط به برند يا بيزينس خود شما است استفاده کنيد، مي‎­توانيد از اين طريق مخاطبانتان را به سمت محتواهاي بيشتري درباره‎ي خودتان هدايت کنيد.  
  1. پست گذاشتن بدون داشتن استراتژي محتوا
خيلي­‎ها مطالب رندومي را پست مي­‎کنند که هيچ گونه تطابقي با استراتژي آنها ندارد. درحاليکه به جاي پست کردن مطالب رندوم و يا توجه به اينکه مخاطبان شما دنبال چه مطالبي هستند، بايد حواستان باشد که از استراتژي خودتان پيروي کنيد. براي اين کار اول سراغ Instagram Analytics برويد و چنانچه چيزي در اين مورد نمي‎دانيد ابتدا پست تحليل صفحات اينستاگرام استفاده از ابزار Instagram insights را بخوانيد. سپس پست­‎هاي قبلي خود را بررسي کنيد تا بتوانيد پاسخ مخاطبان به انواع مديا (متن يا ويديو)، موضوعات (بيزينس يا سرگرمي) و همچنين تاثير نهايي آنها (تبليغاتي يا حمايتي) را مقايسه و تحليل کنيد. شما به دنبال وجه مشترک هستيد:
  • چه محتواي بصري مخاطب شما را بيشتر جذب کرده است؟
  • چه موضوعاتي مورد تاييد و علاقه ي اکثريت است؟
  • آيا فيلتر، بنابراين زمينه و يا استايل به خصوصي وجود دارد که اکثر مخاطبان آن را ترجيح دهند؟
به محض اينکه متوجه شويد چه معيارهايي پاسخ گوي نياز شماست، مي‎­توانيد از پست­‎هاي موفقتان کمک بگيريد و محتواهاي بصري داراي المان­‎هاي مشابه آنها توليد کنيد. براي روشن کردن اين فرآيند فرض کنيد شما مربي تغذيه هستيد وInstagram Analytics  نشان مي‎دهد که مخاطبان شما توصيه‎هاي سلامت و تناسب اندام را که به آنها ياد مي‎­دهد چگونه تغذيه درستي داشته باشند بدون آنکه احساس ضعف کنند، وعده­‎هاي غذايي را کم کنند و يا بيرون غذا خوردن را ترک کنند بيشتر دوست دارند. شما مي­‎توانيد پستي درباره اينکه چگونه چيزي را که مي­‎خوريم دوست داشته باشيم ولي در عين حال وزن کم کنيم، بنويسيد. سپس به جاي توليد محتواهاي بي ربط، قسمتي از پستتان را که با نتايج تحليليتان تطابق دارد براي توليد محتواهاي بصري ديگر به کار ببريد و به اين ترتيب از شر پست‎هاي نامربوطي که جز به هم زدن استراتژي صفحه‎تان و بي علاقه کردن و پراندن فالوئرها فايده‎ي ديگري ندارند، خلاص شويد.
  1. اولويت دادن به تعداد فالوئر­ها به جاي ميزان مشارکت آنها
يکي ديگر از تصورات اشتباه اين است که با زياد شدن تعداد مخاطبان، تعداد مشتري‎ها نيز زياد مي‎شود. درحاليکه توجه نمي­‎شود آيا مخاطبان قبلي به مشتري تبديل شده‎­اند يا نه! در اصل در اينجا کيفيت مخاطبان بر کميت آنها اولويت دارد و راه حل نه افزايش تعداد فالوئرها بلکه تامين فالوئرهاي فعلي به نحوي است که به مشتري تبديل شوند و اين با فهميدن اينکه چرا مخاطبان فعلي، شما را دنبال مي‎کنند ميسر است. چگونه؟ با مخاطبان خود صحبت کنيد! به تک تک کامنت‎­ها پاسخ بدهيد، با همه در دايرکت مسيج خود گفت‎و‎گو داشته باشيد و تمامي پاسخ‎­ها به نظرسنجي‎­هايتان را دنبال کنيد. چنانچه مي­‎خواهيد با آوردن اين بهانه که “من دوست دارم با بقيه صحبت کنم ولی کسي با من صحبت نمي­‎کند يا کامنتي نمي­‎گذارد” خود را توجيه کنيد بايد اول به اين سوال پاسخ دهيد که خودتان چه تعداد کامنت براي ديگران نوشتيد يا چند بار براي کسي دايرکت ارسال کرده‎­ايد؟! ما قانون X10 را باور داريم: چنانچه دوست داريد يک نفر براي شما کامنت بنويسد، ۱۰ کامنت در پست­‎هاي ديگران بنويسيد و به همين شکل چنانچه مي­‎خواهيد يک نفر به شما دايرکت دهد، براي ۱۰ نفر پيام دايرکت ارسال کنيد. زماني که با فالوئرهاي خود تعامل مي­‎کنيد، آنها را بهتر مي­‎شناسيد و وقتي آنها را بهتر بشناسيد متوجه مي­‎شويد چگونه بهتر است با آنها صحبت کنيد و در نهايت پي مي‎­بريد که چطور به آنها کمک کنيد.   پس چنانچه زماني نياز به مشتري بيشتري داشتيد، فکر زياد کردن تعداد فالوئرها را از سرتان بيرون کنيد. در عوض گفت‎و‎گوي عميق و کاربردي با مخاطبان فعلي خود داشته باشيد و مشکلاتشان را حل کنيد. به اين شکل، در بين انبوهي از صفحات که سرويس يا محصولي مشابه شما ارائه مي‎­دهند، شما تنها انتخاب مخاطبانتان خواهيد­بود چرا که شما آنها را عميقا مي­‎شناسيد، با آنها صحبت مي‎­کنيد و به شکل متفاوتي به آنها کمک مي­‎کنيد. نکته آخر: تکيه بر خودکارسازي امروزه بسياري اينستاگرام را به چشم کاري که به شکل خودکار بايد به آن رسيدگي کرد، نگاه مي‎کنند. آنها تمام کارها را زمان بندي مي­‎کنند ولي در انتها پاسخ دادن به کامنت­‎ها را فراموش کرده و اين مساله آنها را از تعامل در اينستاگرام که بسيار مهم است دور مي­‎کند. به عنوان حرف آخر، خلاصه‎اي از راهکارهاي متمرکز ماندن روي اين مساله را بررسي مي­‎کنيم که برخي از آنها قبلا در پست روش هاي افزايش تعامل کاربران در بخش استوري اينستاگرام بررسي شده بودند:
  • سوال بپرسيد و مخاطبان را دعوت به مشارکت کنيد. چنانچه مي‎­خواهيد مخاطبانتان بيشتر مشارکت کنند، شما نيز آنها را به تعامل بيشتر تشويق کنيد و نشان دهيد که از صحبت با آنها خوشحال هستيد. مي‎­توانيد از طريق اين گفت‎و‎گو‎ها نکات زيادي را از مشتريان ثابت خود ياد بگيريد.
  • با پست کردن مطالب مختص اينستاگرام حس ارزشمند بودن به مخاطبانتان القاء کنيد. به جاي اشتراک گذاري محتوايي از ساير کانال­‎هاي بازاريابيتان، يک مطلب خاص، دست اول و يا يک کد تخفيف و جايزه تنها براي کاربران استوري­‎هاي اينستاگرامتان در نظر بگيريد.
  • به تمامي کامنت‎­ها و پيام‎­ها در اسرع وقت پاسخ دهيد. عادت کنيد که پيام‎­هاي دايرکت خود را چند نوبت در طي روز چک کنيد. ممکن است کار زيادي به نظر برسد ولي مردم به دنبال برقراري ارتباط با شما هستند و همين کاري که براي شما تنها چند ثانيه­‎ طول خواهد کشيد، براي آنها بسيار ارزشمند بوده و فراموش نخواهند کرد.
به محض اينکه بازاريابان، اينستاگرام را راهي براي ايجاد ارتباطات گسترده بدانند تا ابزاري براي فروش، مي‎توانند از قدرت ارتباط با مخاطبانشان بهره ببرند. حال آنکه اين مخاطبان شانس بيشتري براي تبديل شدن به مشتري و معرفي مشتريان ديگر به صفحه شما را دارند. نتيجه گيري بازاريابي در اينستاگرام پيوسته در حال تغيير است. چيزي که امروزه به نظر کارآمد مي‎­آيد ممکن است فردا عکس آن ثابت شود. بنابراين به سادگي ممکن است تصميماتي گرفته شود که شما را به بيراهه بکشاند بنابراين داشتن اطلاعات دقيق درباره درست و غلط اين مسير مي­‎تواند بسيار با اهميت باشد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *