اينستاگرام بهترين شبکه اجتماعي در ايران است که سبب شده تا بسياري از کسب وکارها بازاريابي خدمت يا محصولات خود را با استفاده از آن انجام دهند.
بازاريابي اينستاگرام يکي از فاکتورهاي بسيار مهم در استراتژي کسب وکارها است و براي آن هزينه زيادي مي کنند؛ در اصل کسب وکارها از مخاطب اينستاگرام براي افزايش فروش خود استفاده مي کنند.
کسب وکارهاي اينترنتي نسبت به کسب وکارهاي ديگر اهميت بيشتري به بازاريابي اينستاگرام مي دهند و دليل آن وجود مخاطبان هدف بسيار خوب در اين شبکه اجتماعي است.
چنانچه مديريت يک کسب وکار اينترنتي را برعهده داريد و مي خواهيد براي فروش محصولات يا خدمات از بازاريابي اينستاگرام استفاده کنيد، بايد تحليل و آناليز آن را هم در نظر بگيريد! در اصل شما بايد بدانيد چقدر در بازاريابي اينستاگرام خود موفق بوده ايد و اين ابزار چقدر توانسته در افزايش فروش شما تاثير داشته باشد.
در اين مقاله قصد داريم به آموزش آناليز بازاريابي اينستاگرام بپردازيم و ۴ فاکتور مهم که براي آناليز اينستاگرام نياز داريد را بررسي کنيم. چنانچه آماده هستيد، در ادامه ما را همراه کنيد!
-
آناليز نرخ تبديل براي شناسايي مرحله ريزش کاربران
براي افزايش فروش کسب وکار خود از طريق بازاريابي اينستاگرام چه چيزي نياز داريد؟
در مثال قبل آن کسب وکار بايد راهي براي افزايش فروش خود پيدا کند؛ چندين راه کار پيش روي اين کسب وکار قرار دارد:- محتواي بيشتري توليد کرده و کاربران را ترغيب به خريد محصولات کند.
- تعداد دنبال کنندگان و فالوورهاي صفحه کسب وکار خود را افزايش دهد.
- مسابقه اينستاگرام راه اندازي کند و از اين راه فروش خود را افزايش دهد.
- يا راه کار ديگري را انتخاب کند!
يک مثال براي قيف بازاريابي اينستاگرام
شايد درک مفاهيم قبل کمي برايتان مشکل باشد، اشکالي ندارد! در اين بخش مي خواهيم يک مثال عملي از قيف بازاريابي اينستاگرام را برايتان مطرح کنيم تا راحت تر بتوانيد اين موضوع را درک کنيد. در يک کسب وکار که قصد آناليز بازاريابي اينستاگرام خود را دارد، از قيف بازاريابي استفاده شده است. در اين قيف بازاريابي ۵۰۰۰ نفر (بازديدکننده) از صفحه اينستاگرام آن کسب وکار بازديد کرده اند که از اين تعداد فقط ۱۰۰ نفر آن صفحه را دنبال مي کنند. از ميان اين ۱۰۰ نفر هم تنها ۱۰ نفر از طريق دايرکت به آن صفحه پيام داده اند و سوالاتي پرسيده اند؛ اين سوالات در مورد آن محصول يا نحوه خريد بوده است. آن کسب وکار هم با پاسخ دادن به سوالات اين ۱۰ نفر، تنها توانسته ۶ نفر را ترغيب به خريد محصول کند. در بخش conversions بايد درصد تبديل خود را وارد کنيد؛ هر چقدر درصد بخش ها بيشتر باشد، نرخ تبديل شما هم بيشتر است و کمک بيشتري به افزايش فروش شما مي کند. در نهايت کافي است يک قيف بازاريابي کامل از مسيري که کاربران در سايت کسب وکار شما طي مي کنند، تهيه کنيد. مثلاً تصوير زير را مشاهده کنيد:-
بررسي ميزان رشد صفحه کسب وکار مطابق اهداف تعيين شده
-
بررسي کامنت هاي صفحه اينستاگرام براي شناسايي علايق و ميزان تعامل کاربران با پست ها
-
بررسي ترافيک ورودي سايت از طريق بازاريابي اينستاگرام