کسب وکارهاي زيادي وجود دارند که براي بازاريابي محصولات يا خدمات خود از اينستاگرام استفاده مي کنند ولی در نهايت نمي توانند موفق باشند! يکي از مهم ترين دلايل موفق نشدن بازاريابي اينستاگرام عدم آناليز و سنجش موفقيت آن است.
در اصل تا زماني که ندانيد معيارهاي موفقيت بازاريابي اينستاگرام چيست، نمي توانيد در اين زمينه موفق باشيد. براي بازاريابي اينستاگرام شما نياز به ابزارهايي داريد تا بدانيد کمپين ها يا حتي پست هاي شما چقدر موفق بوده اند و کاربران چه بخشي از فعاليت هاي شما را دوست دارند!
در اين مقاله قصد داريم به بررسي ۵ روش آناليز بازاريابي اينستاگرام بپردازيم تا چنانچه استراتژي شما در يک يا چند بخش خاص مشکل دارد، آن را تغيير دهيد. چنانچه موافق هستيد، در ادامه همراه ما باشيد!
مهم ترين قدم در اينستاگرام مارکتينگ؛ آناليز بازاريابي اينستاگرام
پيش از آن که بخواهيد به بازاريابي اينستاگرام و فعاليت در اين شبکه محبوب بپردازيد، ابتدا بايد ببينيد هدف شما از اينستاگرام مارکتينگ چيست! در اصل شما بايد بدانيد که کسب وکارتان از فعاليت در اينستاگرام بايد چه دستاوردهايي داشته باشد. چنانچه هدف شما فروش محصول است، شايد آناليز پست هاي اينستاگرام نتواند کمک زيادي به شما کند ولی چنانچه مي خواهيد از اينستاگرام به عنوان ابزاري براي برندسازي استفاده کنيد، حتماً بايد پست هاي محبوب صفحه خود را شناسايي کنيد. در مقالات قبلي به بررسي ابزار insights اينستاگرام پرداختيم که با استفاده از آن مي توانيد اطلاعات خوبي در مورد پست ها و فالوورهاي صفحه خود کسب کنيد؛ در اين مقاله هم قصد داريم اطلاعات مهم اين ابزار که براي آناليز بازاريابي اينستاگرام مهم هستند را بررسي کنيم. برخي از معيارهاي مهم در آناليز اينستاگرام عبارتند از:-
مقايسه نرخ تعامل خود با صفحه رقيبان
- تعداد لايک پست ها توسط کاربران (فالوورهايتان و ساير کاربران)
- تعداد کامنت هاي ارسالي توسط کاربران
- تعداد اشتراک گذاري پست ها و استوري توسط کاربران
- تعداد ذخيره پست ها توسط کاربران
يک محتواي عالي:
- تعداد لايک بيشتري نسبت به ساير پست هايتان دارد.
- تعداد کامنت هاي دريافتي نسبت به ساير پست ها بيشتر است.
- تعداد اشتراک گذاري و ارسال پست به ديگران توسط فالوورهايتان بيشتر است.
- تعداد ذخيره پست توسط فالوورها زياد است.
-
شناسايي هشتگ هايي که بيشترين بازديد را براي پست هايتان فراهم مي کند!
-
شناسايي پست هاي محبوب کاربران
روش اول) استفاده از insights اينستاگرام
براي شناسايي پست هاي محبوب صفحه خود کافي است وارد صفحه پروفايل خود شويد و بر روي ۳ خط در بالا و سمت راست صفحه کليک کنيد و بر روي insights کليک کنيد: در اين بخش وارد بخش Content شويد و بر روي See All کليک کنيد: در اين بخش اينستاگرام تمام پست هاي يک سال اخير را مطابق نرخ تعامل ليست مي کند و به شما نشان مي دهد. بنابراين مي توانيد پست هاي محبوب خود را به همين راحتي شناسايي کنيد و براي بازاريابي اينستاگرام خود چنين پست هايي توليد کنيد. اينستاگرام مطابق الگوريتم هاي خود تنها پست ها باکيفيت را در بالاي صفحه اول خود نمايش مي دهد و معيار کيفيت همان نرخ تعامل است. بنابراين شما با توليد محتواهايي مانند محتوايي که کاربران بيشتر آن را دوست داشته اند، مي توانيد شانس بيشتري براي افزايش مخاطبان و همچنين نمايش پست در بالاي پست هاي کاربران در صفحه فيد داشته باشيد. اگر شما براي کسب وکارتان يک سايت داريد، مي توانيد با اتصال گوگل آناليتيکس به سايت خود اطلاعات مفيد و ارزشمندي داشته باشيد. با اینکه می دانیم نمي توانيد اين ابزار را به اينستاگرام متصل کنيد، ولی هنوز هم مي توانيد اطلاعات مفيدي کسب کنيد! با استفاده از بخش Behaviour Flow به راحتي مي توانيد رفتار کاربراني که از اينستاگرام وارد سايت شما مي شوند را آناليز کنيد و بدانيد در سايت شما بر روي چه لينک هايي کليک کرده اند. در سمت چپ اين صفحه بر روي Campaign کليک کنيد و آن را به Source تغيير دهيد. سپس لينک l.instagram.com را وارد کنيد تا بدانيد کاربراني که از طريق اينستاگرام وارد سايت شما شده اند، چه رفتاري در سايت داشته اند. اين اطلاعات بسيار ارزشمند است؛ به عنوان مثال چنانچه متوجه شويد که کاربران به يک محصول در سايت شما علاقه زيادي دارند، مي توانيد آن محصول را بيشتر از محصولات ديگر تبليغ کنيد تا فروش کسب وکارتان هم افزايش پيدا کند.-
عملکرد استوري اينستاگرام را آناليز کنيد!
- Follows: تعداد افرادي که شما را بنابراين از ديدن استوري فالو کرده اند.
- Reply: تعداد افرادي که به استوري شما پاسخ داده اند.
- Shares: تعداد افرادي که استوري شما را براي ديگران فرستاده اند.
- Backs: تعداد افرادي که دوباره استوري شما را ديده اند.
- Exited: تعداد افرادي که از استوري شما خارج شده اند.
- Next story: تعداد افرادي که به سراغ استوري کاربر بعدي رفته اند.
- Forward: تعداد افرادي که به سراغ استوري بعدي خودتان رفته اند.
-
رشد کاربران اينستاگرام خود را اندازه گيري کنيد!