در این مقاله قصد دارم درباره اتفاقاتی که در سال ۱۴۰۰ شمسی برای استارت آپهای ایرانی خواهد افتاد صحبت کنم.



جای شما در میان این کسب و کارها کجاست؟؟؟
همه کسب و کارهایی که در سال ۱۴۰۰ موفق و بزرگ شده اند در همان سالهای ۹۶ و یا ۹۷ راه اندازی شده اند و هرگز در آن زمان کسی فکرش را هم نمیکرد این کسب و کارها تا این حد بزرگ بشوند. من همیشه یک حرف را تکرار میکنم و آن این است که فقط سماجت و انجام کارهای کوچک است که یک کسب و کار بزرگ را ایجاد میکند و اگر شما همین امروز یک ایده داشته باشید که حتی ۱٪ احتمال موفقیت در آن میبینید، با شروع کردن آن و انجام کارهای کوچک روزانه و سماجت زیاد قطعا صاحب از دیگر کسب و کارهایی هستید که من در سال ۱۴۰۰ در حال استفاده از آنها بودم.اما برای شروع یک کسب و کار اینترنتی موفق به چه چیزهایی نیاز دارید؟
وقتی میخواهید یک کوه را فتح کنید باید ابتدا یک کوهنورد شوید و زمانی که میخواهید یک کسب و کار اینترنتی موفق راه اندازی کنید باید یک وبمستر یا مدیر وب باشید. همانطور که کوهنوردی با آموزش و تمرین قابل یادگیری است، وبمستری نیز به همین شکل با آموزش قابل یادگیری خواهد بود. شروع یک کسب و کار اینترنتی اگر کوچک و سریع نباشد احتمال موفقیت آن بسیار کاهش میابد و حتی ممکن است هرگز آغاز نشود، شما باید حتما سریع و کوچک کار خود را آغاز کنید و به طور پیوسته با بازخورد گرفتن از دیگران کسب و کار خود را توسعه دهید، قبلا در یک وبینار یک ساعته با عنوان عامل اصلی موفقیت استارت آپها این موضوع را کامل توضیح داده ام، اگر این وبینار را ندیده اید حتما بعد از خواندن این مقاله آن را مشاهده نمایید. وقتی صحبت از استارت آپ میشود سریع بودن و پرسود بودن به ذهن هر فردی وارد میشود، بنابراین نیاز است که شما هم سریع و با برنامه درآمد زایی مشخص شروع کنید. قبلا حتی در خصوص عوامل موفقیت استارت آپها مسابقه ای برگزار کردیم و تعداد زیادی از کاربران سایت به این موضوع پرداختند که مهمترین عامل موفقیت یک استارت آپ چیست؟ و پاسخهای جالبی در این مسابقه مطرح شد. برای دیدن ویدیوی مسابقه به صفحه مهمترین عامل موفقیت یک استارت آپ چیست؟ مراجعه کنید و حتما نظرات را بخوانید و برای دیدن پاسخ این مسابقه نیز به صفحه پاسخ: مهمترین عامل موفقیت یک استارت آپ چیست؟ مراجعه کنید و پاسخ نهایی را مشاهده کنید. همانطور که مشخص است گویا بزرگان وب دنیا علاقه زیادی به فضای پرسود وب ایران دارند، از آنجایی که قبلا بارها این سرویسها را آنلاین ارائه کرده اند و با اکثر موانع و مشکلات مسیر آن آشنایی دارند، خیلی راحت وارد بازار ایران میشوند و به موفقیت میرسند! اکنون از استارت آپهای ایرانی موفق نیز تعدادی متعلق به همین کمپانیهای غیر ایرانی هستند.برای این موضوع چه باید کرد و چگونه با وجود این شرکتهای بزرگ میتوان موفق شد؟
قطعا راهکارهایی برای این موضوع وجود دارد و از دیگر آنها پیوستن به این موج بزرگ است! شما با داشتن یک ایده خوب هیچ وقت نمیتوانید به کمپانیهای بزرگ بپوندید، اما با اجرای آن هرچند کوچک اما تمیز و رو به رشد میتوانید نظر این شرکتها را به خود جلب کنید. همچنین ممکن است بتوانید با قیمتی خوب کنار بکشید (مانند سایت بدوفود که در مقابل زودفود این کار را کرد) و یا با یک سرمایه خیلی بیشتر ادامه قدرتمندتری خواهید داشت و این شرکتها روی کسب و کار شما سرمایه گذاری میکنند مانند سایتهای دیوار و شیپور که اینگونه پیش میروند.
چهار عامل موفقیت یک استارت آپ در ایران که باید به آنها توجه کنید:
- ایده خوب و قابل اجرا
- تیم خوب و متخصص
- داشتن یک MVP مناسب (در وبینار معرفی شده فوق توضیح داده شده است)
- داشتن یک برنامه رشد و درآمدزایی مشخص

اتفاق خوب هنگامی که استارت آپ شما شروع میشود
شما یک ایده خوب دارید و میدانید که آن ایده جواب میدهد، تعریف ساده یک ایده خوب این است که مشکل شما را حل کند نه مشکل جامعه را! شاید برایتان این موضوع کمی عجیب باشد اما واقعیت این است که صاحب آمازون یا ای بی و یا حتی پورشه همگی فقط سعی در حل کردن مشکل خودشان داشتند و برای حل مشکل شان شروع به راه اندازی یک راهکار کردند و آن راهکارها الان بزرگترین کمپانیهای دنیا هستند. البته که شرایط موجود و نیاز جامعه و موارد بسیار دیگری نیز هستند که مهم بوده و در نتیجه نهایی شما اثرگذار است، انتخاب حوزه فعالیت و ایده یابی نیز اصولی دارند که قبلا در دوره انتخاب حوزه فعالیت و ایده یابی مفصل به آن پرداخته ام، بنابراین اگر در این بخش مشکلاتی داشتید این دوره مشکلات شما را رفع خواهد کرد و در این مقاله بیشتر از این به ایده یابی نمیپردازیم. اگر ایده خوبی داشته باشید که قابل اجرا باشد، نیاز به تیمی دارید که به شما کمک کنند تا آن ایده را اجرایی کنید. قطعا الان دارید به این موضوع فکر میکنید که چرا خودم به تنهایی این کار را نکنم و افراد اضافی را وارد بازی کنم، اما خیلی اهمیت دارد که این نکته را بدانید که اکثر ایدههای بزرگ توسط یک تیم راه اندازی شده اند و شما برای قسمتهای مختلف کار خود نیاز به یک تیم دارید. فرض کنید میخواهید یک استارت آپ آنلاین راه اندازی کنید و شما میدانید چطور باید آن را به همه معرفی کنید و به محبوبیت لازم برسانید اما برای اجرای آن نیاز به برنامه نویسی دارید، خوب ۳ راهکار دارید:

داشتن یک MVP مناسب در هنگام شروع
منظورمان از این کلمه خلاصه شده، داشتن یک محصول حداقل است که بتواند کارهایی که شما میخواهید را انجام دهد، در بالا به این موضوع پرداختیم که شما میتوانید این کار را به ۳ روش انجام دهید و با توجه به شرایط و موارد گفته شده بالاخره به از دیگر روشهای فوق این کار اجرایی خواهد شد.اما واقعا یک MVP باید چگونه باشد؟
وقتی صحبت از حداقل محصول میشود یعنی کمال گرایی را کنار بگذارید و فقط به اجرای سریع و کوچک فکر کنید و این دقیقا یعنی:- نقطههای کوچک ایراد دار سایت را رها کنید
- یک لوگوی ساده برای شروع کافی است
- هاست گران و سرور اختصاصی نیاز نیست
- ریسپانسیو ۱۰۰٪ و بدون هیچ ایرادی نیاز نیست
- به پیکسلهای سایت ایراد نگیرید و سختگیر نباشید
- فقط سایتی که باز شود و کار کند کافی است
- از روز اول در حد بهترین سایتها زیبا نباشید
- و…
اگر از من بپرسید که سالانه صدها نفر که به دنبال اجرایی کردن استارت آپهای خودشان هستند را از نزدیک ملاقات میکنم، میگویم این قسمت از کار بیشترین ریزش را دارد و هرگز افراد کمال گرا از آن عبور نخواهند کرد.
داشتن یه برنامه رشد و درآمدزایی مشخص
شما باید از همان ابتدا بدانید میخواهید چکار کنید، جمله معروف سوییشیرو هوندا این موضوع را تایید میکند، او میگوید من از همان ابتدا میدانستم میخواهم چه کار کنم و برنامه داشتن یک کارخانه بزرگ را داشتم اما چون در زمان شروع هنوز کارخانه ام بنا نشده بود در مسیر ایجاد آن همانگونه رفتار میکردم که گویی همین الان هم آن کارخانه را دارم و در حال اداره کردن آن هستم. اگر در حال راه اندازی یک استارت آپ هستید باید بدانید میخواهید چه کار کنید، باید بدانید برنامه درآمدزایی شما چگونه خواهد بود و همچنین باید بدانید چقدر به صورت تخمینی زمان لازم است تا به نقاط مشخص شده در ابتدای کار دست پیدا کنید. این بخش از کار از دیگر مشکلات اساسی افرادی بود که میخواستند استارت آپ خود را راه اندازی کنند و برای حل این مشکل و ایجاد راهکاری برای گذر از این مرحله من یک دوره آموزشی دیگر ساخته ام که میتوانید آن را در صفحه برنامه ریزی و طراحی کسب و کار اینترنتی مشاهده نمایید. هرچند که سوالات بسیار زیادی در این خصوص و همینطور انتخاب حوزه فعالیت مطرح میشود اما پاسخ آنها در زبان فارسی بسیار سخت پیدا میشود و میتوان گفت هیج محتوایی در این خصوص در وب فاسی نیست. اما شما با همه اینها باید یک برنامه مشخص برای رشد و درآمدزایی استارت آپ خود داشته باشید که نقاط شفافی را در آن مشخص کنید و برای آنها زمان بندی کنید. یکسال پیش اینقدر حجم سوالات در زمینه راه اندازی کسب و کار اینترنتی و استارت آپها زیاد شد که تصمیم گرفتم برنامه ای اختصاصی در این خصوص بسازم، نام آن برنامه از من بپرس بود. فصل اول این برنامه آموزشی ۱۰ قسمت بود و اکنون در حال ضبط فصل دوم آن هستم ، در هر قسمت بیش از ۱۰۰ سوال تخصصی در زمینه راه اندازی استارت آپ و یا یک سرویس آنلاین پرسیده شده است و در قسمت بعدی به سوالاتی که امتیاز بیشتری داشتند و یا جذاب بودند پاسخ داده ام. این برنامه ۱۰ قسمتی به صورت رایگان روی سایت مدیر وب منتشر شد و میتوانید آن را در تگ مخصوص از من بپرس مشاهده نمایید.
نتیجه گیری:
۳ سال دیگر این مقاله هنوز روی مدیر وب است و میتوانید مجدد به آن مراجعه کنید و یکبار دیگر این مطالب را بخوانید، همانطور که سال ۱۳۹۴ یک ویدیو در مدیر وب منتشر کردم با نام صاحبان واقعی آینده وب ایران و روزهای کنونی که بعد از ۳ سال در آن هستیم را بررسی و پیش بینی کردم، امروز هم این مقاله آنچه در ۳ سال آینده رخ خواهد داد را تا حدی پیش بینی و بررسی کرد و در کنار آن راهکارهای مناسب برای شروع یک استارت آپ نیز مطرح شد. حال تصمیم با شماست و از اینجای کار را شما باید پیش ببرید. آنچه برای شروع یک استارت آپ نیاز است و شما باید انجام دهید همین است که در این مقاله مطرح شد و اکثر استارت آپهای موفق دنیا نیز همین مسیر را رفته اند. شما نیز با شروع سریع و کوچک خود در سال ۹۷ میتوانید از دیگر استارت آپهای موفق سال ۱۴۰۰ باشید و آنروز با دیدن این مقاله لبخندی شیرین بزنید و بگویید من توانستم.منبع:مدیر وب